Επαγρύπνηση για τη μεταρρύθμιση και διασφάλιση των εργασιακών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την πορεία εφαρμογής της μεταρρύθμισης στη τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η υλοποίηση της θα αποβεί προς όφελος των πολιτών και των εργασιακών σχέσεων, θα παρακολουθεί η ΠΕΟ, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και Γραμματέας της Κλαδικής Επιτροπής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Συντεχνίας Σίμος Ευτυχίου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ επισήμανε ότι συνέδριο διεξήχθη σε μια περίοδο όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τα πρακτικά ζητήματα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τόνισε ότι θα πρέπει να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να ληφθούν μέτρα καθώς έπονται ιδιωτικοποιήσεις  βασικών υπηρεσιών των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κος Ευτυχίου αναφέρθηκε εκτενέστερα στα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση τα οποία έχουν να κάνουν με την παγοποίηση νέων προσλήψεων. Υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής της σχετικής συμφωνίας μεταξύ Υπουργού Οικονομικών και συντεχνιών, καθώς και την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στα σοβαρότατα αναλογιστικά ελλείμματα των ταμείων συντάξεων των Δήμων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.