Διαμαρτύρονται στο Πελένδρι για το κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων

 

Οι κοινότητες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων, αλλά ο Υπουργός Οικονομικών θέλει να κλείσει περισσότερα, επεσήμανε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Με αφορμή τη χθεσινή διαμαρτυρία στην κοινότητα Πελενδρίου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Ελληνικής Τράπεζας, ο Στέφανος Στεφάνου υπενθύμισε πως πριν ένα μήνα οι κάτοικοι της Πάχνας και άλλων 20 κοινοτήτων διαμαρτυρήθηκαν για κλείσιμο άλλου υποκαταστήματος που εξυπηρετούσε ολόκληρη την περιοχή.

Στον Κάμπο, στον Κόρνο, στα Λύμπια, στη Δρομολαξιά και σε μια σειρά από άλλες κοινότητες και περιφέρειες της Κύπρου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για το κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων, γεγονός που προκαλεί τεράστια και καθημερινή ταλαιπωρία για τους κατοίκους, σοβαρά προβλήματα για τους ηλικιωμένους και τους αγρότες, μεγαλύτερη απομόνωση της υπαίθρου, ασφυξία στην οικονομική ζωή και στις τοπικές οικογενειακές επιχειρήσεις στις κοινότητες.

Γίνεται φανερό, τόνισε ο Στέφανος Στεφάνου, ότι το κλείσιμο του Συνεργατισμού δεν ήταν μόνο ένα οικονομικό έγκλημα που οργανώθηκε από την κυβέρνηση για να ξεπουληθεί ο Συνεργατισμός σε μια ιδιωτική τράπεζα. Ήταν ταυτόχρονα η απαρχή για ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τη ζωή και την καθημερινότητα, για την ανάπτυξη σε δεκάδες κοινότητες, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές.

«Όμως την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας υπόκεινται σε όλη αυτή την ταλαιπωρία, ακόμα ηχεί στα αυτιά μας η κυνική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη, ότι «αν ήταν στο χέρι μου θα έκλεινα και άλλα υποκαταστήματα». Τη δήλωση αυτή ο Υπουργός Οικονομικών την έκανε στην Επιτροπή Ελέγχου στη Βουλή, στην οποία ως ΑΚΕΛ είχαμε εγγράψει το θέμα πέρσι». Υπό το φως των προβλημάτων που έχουν προκύψει και των διαμαρτυριών των κοινοτήτων, το ΑΚΕΛ θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή.