Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την επαναφορά της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα δημόσια νοσηλευτήρια προς όλους τους φοιτητές, είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Καδής είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ικανοποίηση ενός διαχρονικού και πάγιου αιτήματος των φοιτητών μας για παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους φοιτητές».

Πρόσθεσε ότι για το ζήτημα προηγήθηκε διαβούλευση ανάμεσα στα Υπουργεία Υγείας, Οικονομικών και Παιδείας κατά την οποία έγινε ανάλυση των επιπτώσεων και του κόστους, που αναμένεται ότι θα προκύψουν και που «φαίνεται ότι είναι πλήρως διαχειρίσιμα» .
Είπε ακόμη ότι θα έχει σήμερα συνάντηση με την ΠΟΦΕΝ για να ανακοινώσει και επίσημα στους φοιτητές την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου «και τα νέα που περίμεναν εδώ και αρκετό καιρό…και που είμαι βέβαιος θα ικανοποιήσουν το φοιτητικό κίνημα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καδής είπε ότι κόστος δεν αναμένεται να είναι μεγάλο και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των φοιτητών που θα νοσηλευτούν στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σημείωσε ότι οι φοιτητές που είναι χρόνιοι ασθενείς καλύπτονται ήδη από το υφιστάμενο σύστημα και ότι η σημερινή απόφαση αφορά τους υπόλοιπους φοιτητές «που βρίσκονται σε ηλικία και φάση της ζωής τους με τις λιγότερες απαιτήσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Τέλος, ανέφερε ότι η απόφαση καλύπτει όλους τους φοιτητές είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών πανεπιστημίων.

 

ΕΔΟΝ: Η ξαφνική «ευαισθησία» της κυβέρνησης κάνει τον λαό να εύχεται να διεξάγονται εκλογές κάθε χρόνο


Προοδευτική ΚΦ: Αποκαθιστούν την περίθαλψη των φοιτητών που οι ίδιοι έκοψαν και καμώνονται