Επαναφορά της χωρητικότητας στο 50% στις δημόσιες μεταφορές ζητούν Συντεχνίες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Την επαναφορά του ορίου του 50% της χωρητικότητας στις δημόσιες μεταφορές ζητούν οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ. – Σ.Ε.Κ με επιστολή τους προς τους Υπουργούς Υγείας και Μεταφορών, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δύο συντεχνίες εκφράζουν διαφωνία με το νέο διάταγμα του Υπουργείου Μεταφορών που επανέφερε την χωρητικότητα στο 100%.

Διαβάστε επίσης: Περιορισμών συνέχεια για ιδιωτικά οχήματα-Αλλαγές μόνο για λεωφορεία και ταξί

Ζητούν όπως επανεξεταστεί το μέτρο της εφαρμογής του 100% της χωρητικότητας του λεωφορείου και μετακίνησης του στο 50% για λεωφορεία μέχρι 90 επιβάτες σε χώρο 20-24 τετραγωνικών μέτρων χωρίς επαρκή εξαερισμό.

«Πώς αυτό συγκρίνεται με τα θέατρα που σε πολλαπλάσιο χώρο επιτρέπονται μάξιμουμ 50 θεατές, ενώ μια παράσταση διαρκεί περίπου όσο και ο χρόνος κάποιων δρομολογίων;» διερωτώνται οι δύο συντεχνίες.

Προτείνουν επίσης όπως ο έλεγχος των λεωφορείων από τους ελεγκτές γίνεται μόνο στους σταθμούς, για να αποφευχθεί πιθανή μετάδοση του ιού μέσω της συνεχούς μετακίνησης τους και των ελέγχων σε λεωφορεία με μεγάλο αριθμό επιβατών, καθώς και την αναστολή έκδοσης εισιτηρίων εντός των λεωφορείων για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.