Επαναληπτική νεκροψία στη σορό της 33χρονης

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια

Επαναληπτική νεκροψία θα διενεργηθεί στη σορό της 33χρονης που απεβίωσε στις 8 Φεβρουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας. 

Η Αστυνομία υπέβαλε χθες αίτημα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για έκδοση διατάγματος για διενέργεια νέας νεκροτομής επί της σορού, στην οποία θα παραστεί εκ μέρους της οικογένειας ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός. Η νενομισμένη νεκροψία διενεργήθηκε την περασμένη Τετάρτη από τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου, ο οποίος έλαβε δείγματα για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για εξακρίβωση της ακριβούς αιτίας θανάτου.

Ωστόσο η οικογένεια, έχοντας ήδη κάνει καταγγελία για ιατρική αμέλεια, ζήτησε επαναληπτική νεκροψία, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες διεξαγωγής έρευνας και από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και ζητήθηκε και η συνδρομή Κύπριου ιατροδικαστή από τη Βρετανία για τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Η κοπέλα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, μεταφέρθηκε την περασμένη Τρίτη, στις 8:00 το πρωί, στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Λάρνακας με δύσπνοια και πόνους στο πόδι.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διασωληνώθηκε και λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας απεβίωσε.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.