Επαναπατρίστηκαν από το Σουδάν οι Αιγύπτιοι αιχμάλωτοι στρατιωτικοί

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ότι όλοι οι Αιγύπτιοι στρατιώτες και τεχνικοί της πολεμικής αεροπορίας επαναπατρίσθησαν με ασφάλεια από το Σουδάν, όπου είχαν συλληφθεί από τις “Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης” των παραστρατιωτικών του Μωχάμαντ Χαμντάν Ντάγκλο.

Το περασμένο Σάββατο, πρώτη μέρα των στρατιωτικών συγκρούσεων στο Σουδάν, οι “Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης” συνέλαβαν 27 Αιγύπτιους στρατιωτικούς και τεχνικούς της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας στην αεροπορική βάση Μέροβε του Βορείου Σουδάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κοινή άσκηση με τον τακτικό στρατό του Σουδάν. Μέχρι χθες το πρωί η τύχη τους αγνοείτο.

Χθες οι “Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης” ανακοίνωσαν ότι έχουν όλοι μεταφερθεί σώοι στο Χαρτούμ και ότι πρόκειται να επαναπατρισθούν “το συντομότερο δυνατόν”.

Παράλληλα, δημοσιοποίησαν βίντεο στο οποίο ένας από τους Αιγυπτίους αιχμαλώτους διαβεβαίωσε ότι όλο το στρατιωτικό προσωπικό είναι καλά στην υγεία του.

Χθες βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι η Αίγυπτος βρίσκεται σε συντονισμό “με όλες τις αρμόδιες σουδανικές αρχές για τον επαναπατρισμό των αιχμαλώτων”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy