Επαναρχίζει το πρωτάθλημα – Τι συμφωνήθηκε μεταξύ Υπ.Δικαιοσύνης-ΚΟΠ-ΔιαιτητώνΤην επανέναρξη του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης μετά την λήξη της συνεδρίας μεταξύ ΚΟΠ-διαιτητών-Αστυνομίας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε οτι διαβίβασε στους διαιτητές κάποιες αποφάσεις τις οποίες έλαβαν ουτως ώστε να γινει κατορθωτή η επανέναρξη του πρωταθλήματος : 


  • Διορισμός σημείου επαφής Αστυνομίας – Διαιτητών και όλους οσους εχουν πληροφορίες για θέματα διαφθοράς στο ποδοσφαιρό. Το σημείο αναφοράς θα ειναι το μέλος της αστυνομίας ,Χριστόφορος Μαυρομμάτης ο οποιος θα ειναι υπευθυνος για την ασφάλεια των διαιτητών αλλά και πληροφορίες για θέματα που αφορούν ποδοσφαιρικούς αγώνες και διαφθορά.
  • Ενεργοποιήση του 1460 και του Red Button και για σκοπούς πληροφόρησης. Δηλαδή οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να καλέσει επώνυμα ή ανώνυμα και να καταγγείλει οποιοδήποτε πληροφορία για αγώνα ή για διαφθορά ή και αθέμιτο πλουτισμό κάποιου.
  • Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στους διαιτητές στις περιπτώσεις κάποιων κρίσιμων αγώνων

Ο κύριος Σαββίδης υποσχέθηκε εχεμύθεια και προστασία των καταγγελλόντων και τόνισε ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να καθαρίσει από τους λίγους που το αμαυρώνουν και το μολύνουν. Κάλεσε επίσης ονομαστικά τα σωματεία της Ομόνοιας της ΑΕΛ και του Διγενή Μόρφου αλλά και οποιονδήποτε πολίτη έχει στοιχεία να τα καταθέσει τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει η ένοχη σιωπή.

O Υπουργός δικαιοσύνης, δράττωντας της ευκαιρία επανέλαβε εαυτόν σε σχέση με την αναγκαιότητα όπως ισχυρίστηκε να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για την παρακολούθηση των ιδιωτικών συνομιλιών και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.  Συνέχισε επίσης λέγοντας οτι ειναι αναγκαιότητα να υπάρχει ταυτοποίηση στις  προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Την ευχή να ξαναξεκινήσει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα χωρίς φακέλους και με σωστή διαιτησία, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟΠ. Ο κύριος Κούμας είπε ότι η αγωνιστική του περασμένου Σαββατοκύριακου που δεν έγινε θα μεταφερθεί το επόμενο Σαββατοκυρίακο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος, ανέφερε οτι φεύγουν ικανοποιημένοι και οι διαιτητές επιστρέφουν στα γήπεδα.