Επανασύσταση Ουλαμού πάταξης λαθροθηρίας στις αποφάσεις του Υπουργικού

Την επανασύσταση του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία, η πρόταση συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος εξουσιοδότησε τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να προχωρήσουν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας το συντομότερο δυνατόν.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Ουλαμός θα έχει ως κύρια καθήκοντα την πρόληψη και πάταξη της λαθροθηρίας, την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους κυνηγούς και την επιμόρφωση των κυνηγών.

Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υφυπουργείου Πολιτισμού για την εφαρμογή πολιτικής για δωρεάν είσοδο σε μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, καθώς και μουσεία που ανήκουν στο δημόσιο σε εκπαιδευτικούς με την επίδειξη εκπαιδευτικής ταυτότητας.

Επιπλέον, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο που υπέβαλε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης. Στο εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπονται πρόσθετες πιστώσεις ύψους 120 χιλιάδων ευρώ για σκοπούς κάλυψης του κόστους της αμοιβής διοικητικού προσωπικού του φορέα για το 2023.

Όπως σημειώνεται, η ανακατανομή των πιστώσεων απαιτείται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης πρόσθετου συμβασιούχου προσωπικού για στελέχωση του Φορέα. Η ενίσχυση του Γραφείου του Επιτρόπου θα συμβάλει στην προώθηση για ταχύτερη εξέταση των αιτήσεων και εκτέλεσή τους, αναφέρει η Προεδρία.

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε και τον διορισμό του Βασίλη Μαληκκίδη, ως Μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε αντικατάσταση του κ. Θεοδούλου, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του μέλους. “Ο κ. Μαληκκίδης είναι Associate Chartered Accountant, εγνωσμένου κύρους και κατάρτισης σε θέματα χρηματοπιστωτικών και επενδυτικών υπηρεσιών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy