Επαναβεβαίωση στήριξης στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Ισραήλ

Την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ προς τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Πάιατ έγραψε πως συναντήθηκε με τον κ. Παναγιωτόπουλο πριν τη συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Σημείωσε πως επαναβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και πως με τον κ. Παναγιωτόπουλο συζήτησαν πρωτοβουλίες για εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών και παραπέρα αξιοποίηση της συμφωνίας τους για αμυντική συνεργασία ταυτόχρονα με τη μείωση των περιφερειακών εντάσεων.

Εξάλλου, ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, έγραψε στο Twitter πως είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Παναγιωτόπουλο και πως συζήτησαν για τη δέσμευση του Ισραήλ να προστατεύσει την περιφερειακή σταθερότητα “και την επιθυμία μας να ενδυναμώσουμε περαιτέρω τη στενή αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών μας”.