Επανέφεραν στα μουλωχτά την παραχώρηση τ/κ φιλέτου σε οικογένεια στελεχών ΔΗΣΥ

Αφησαν να κοπάσει ο θόρυβος και επαναβεβαίωσαν την έγκριση για το υποστατικό στις Φοινικούδες

Στα μουλωχτά φαίνεται ότι επαναβεβαιώθηκε η παραχώρηση τουρκοκυπριακού φιλέτου στις Φοινικούδες σε οικογένεια στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από την εφημερίδα μας, η αίτηση επανήλθε ενώπιον της Υπηρεσίας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών στη Λάρνακα που επιβεβαίωσε την πρώτη απόφαση με την οποία εγκρίνεται η παραχώρηση τουρκοκυπριακού υποστατικού στην πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου σε μέλος της οικογένειας τού νυν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Νίκου Γεωργίου, ο οποίος είναι γιος του τέως βουλευτή και αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Γιώργου Γεωργίου.

Η κίνηση αυτή φανερώνει ότι η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών άφησε να κοπάσει ο θόρυβος από την αποκάλυψη της υπόθεσης από τη «Χ» και ενεργοποίησε ξανά τη διαδικασία παραχώρησης του φιλέτου.

Όπως αποκαλύψαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών Λάρνακας έχει εγκρίνει σε πρώτο στάδιο την παραχώρηση του καταστήματος, σε μέλος τής πιο πάνω συναγερμικής οικογένειας.

Πρόκειται για το κατάστημα στο οποίο στεγαζόταν υποκατάστημα του Συνεργατισμού και το οποίο, για την ακρίβεια, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί στον γαμπρό τού τέως βουλευτή του ΔΗΣΥ Γιώργου Γεωργίου και του νυν βουλευτή Νίκου Γεωργίου αφού ο αιτητής είναι σύζυγος της θυγατέρας του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ και αδελφής του νυν βουλευτή του κόμματος.

Η αίτηση εξετάστηκε από την Ειδική Επιτροπή της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών στη Λάρνακα και εγκρίθηκε και η τελική έγκριση βρίσκεται υπό την αίρεση του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

Κατέχουν  και άλλο τουρκοκυπριακό υποστατικό στις Φοινικούδες εγκρίθηκε όμως και  για νέο φιλέτο ανάμεσα σε άλλες 9 αιτήσεις

Η αίτηση εξετάστηκε και εγκρίθηκε ανάμεσα σε 9 συνολικά αιτήσεις για το συγκεκριμένο ακίνητο, με κανονική διαδικασία, ωστόσο, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά ηθικό και πολιτικό. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή που, όπως πληροφορούμαστε, η συγκεκριμένη οικογένεια, κατέχει και άλλο τουρκοκυπριακό υποστατικό στις Φοινικούδες και μάλιστα δίπλα στο κατάστημα που εξασφαλίζει τώρα μέλος της οικογένειας, στο οποίο λειτουργεί εστιατόριο.

Ερωτηθείς από τη «Χ» με την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου επιβεβαίωσε ότι είχε γνώση για την υποβολή αίτησης από τον γαμπρό του για το ακίνητο. Δήλωσε όμως άγνοια για την εξέταση της αίτησης και το αποτέλεσμά της.

Τουρκοκυπριακά φιλέτα, πάνε μόνο σε  …στελέχη Συναγερμικών

Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία 3 – 4 χρόνια που οικογένεια σημαίνοντος στελέχους του ΔΗΣΥ επωφελείται από αποφάσεις του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών στη Λάρνακα.

Όπως είχαμε αποκαλύψει τον Ιανουάριο του 2018, μεγάλο τμήμα τουρκοκυπριακού φιλέτου επί της λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα παραχωρήθηκε με σκανδαλώδεις διαδικασίες στον γιο του Θεολόγου Μανώλη, επαρχιακού γραμματέα του ΔΗΣΥ Λάρνακας και μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου, για σκοπούς ανέγερσης γυμναστηρίου.

Μάλιστα, το σκάνδαλο επισφραγίστηκε με υπουργική βούλα αφού στις 25 Ιουλίου 2021, το γυμναστήριο εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη!

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.