Έπαυσαν τον ιμάμη του Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα – Καταγγέλλει παρεμβάσεις και βολέματα

Ο Σιακίρ Αλεμντάρ, ιμάμης του Τεκκέ Χαλά Σουλτάν της Λάρνακας δήλωσε στην διαδικτυακή Κίπρις ποστασί ότι συνεχίζονται οι συκοφαντίες και οι απειλές εναντίον του και επιβεβαίωσε είδηση ότι η «προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων» του κατοχικού καθεστώτος τον έπαυσε από τη θέση του ιμάμη του Τεκκέ Χαλά Σουλτάν και αντιπροσώπου στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Αλεμντάρ πρόσθεσε ότι απώτερος στόχος της απόφασης είναι να καταστεί ανενεργός ο Τεκκές και στη συνέχεια να φέρουν μέλη της κοινότητας Ισμαήλ Αγά με διαβατήρια της ΕΕ, όπως στη Γερμανία, τη Δυτική Θράκη και άλλα παραδείγματα, με φουσκωμένους μισθούς που θα πληρώνονται από την τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet).

Αυτό, συνέχισε, γίνεται «για να εξασφαλίσουν κάποιοι την εύνοια του τουρκικού κράτους και να αποκομίσουν κύρος και θέσεις».

Η Κίπρις ποστασί γράφει επίσης ότι η «προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων» έκλεισε και την «αντιπροσωπεία» της στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές, γεγονός το οποίο διαβίβασε στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας μέσω των Ηνωμένων Εθνών, για να λάβει την απάντηση ότι «δεν είστε εσείς που δίνετε αυτή την άδεια».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.