Επείγει να απαλλαχτούμε από τον κυβερνητικό ιό της ανικανότητας

Του

Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Με τα όσα συμβαίνουν και τα πισωγυρίσματα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα πρέπει οπωσδήποτε να θέσουμε στις προτεραιότητές μας και το πώς θα απαλλαχτούμε από τον ιό της ανικανότητας και προχειρότητας από τον οποίο έχει προσβληθεί σε πολύ βαριά μορφή η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Να απαλλαχτούμε από τους πειραματισμούς του Υπουργείου Υγείας και απ’ όλους αυτούς που αδυνατούν να σχεδιάσουν. Δυστυχώς, εκείνοι που αποφασίζουν έχει διαφανεί ότι συμπεριφέρονται εντελώς κοντόφθαλμα και με μπαλωματικές λύσεις. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές εξαγγελίες και με μέτρα που εμπεριέχουν πολιτικές αποφάσεις και σκοπιμότητες. Απαιτούνται μελετημένα μέτρα από ειδικούς και γνώστες τού τι συμβαίνει και τι γίνεται και σε άλλες χώρες.

Εκ του αποτελέσματος, μας έχουν οδηγήσει σε τρίτο lockdown, ενώ ακόμη αργούν οι εμβολιασμοί, με την εμπιστοσύνη των πολιτών στα εμβόλια να έχει κλονιστεί. Σχεδόν το 1/3 των συμπολιτών μας δηλώνει ότι δεν θα εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για το πώς προχωρούμε ούτε με τα μέτρα, αλλά ούτε και με την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις όχι μόνο κλινών, αλλά και προσοντούχου προσωπικού που να μπορεί να στελεχώνει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να αντιμετωπίζει τους νοσηλευόμενους από Covid-19.

Σοβαρή αδυναμία καταγράφεται και στην εφαρμογή και επίβλεψη των μέτρων τα οποία αποφασίζονται, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται και η όλη κατάσταση να δημιουργεί ένα φαύλο – κύκλο. Καμία αντίδραση από πλευράς είτε Υπουργού Υγείας είτε της κυβέρνησης για την προκλητική τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου ότι δεν πρόκειται να σεβαστεί τα νέα μέτρα που αφορούν τις εκκλησίες, καλώντας τους πιστούς να παρανομήσουν. Η συμπεριφορά αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές, όταν οι πολίτες βρίσκονται σε τρίτο lockdown και δεκάδες επιχειρήσεις είναι κλειστές, ενώ εκατοντάδες οικογένειες ζουν σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης και πτώχευσης. Οφείλουν οι Αρχές του κράτους να παρέμβουν, όπως θα παρέβαιναν για οποιονδήποτε άλλον πολίτη, ο οποίος θα παρότρυνε τους πολίτες σε ανυπακοή και περιφρόνηση των νόμων του κράτους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.