Επεισόδια στη Λεμεσό – Έβαλαν φωτιές σε δρόμους και έκαψαν περιπολικό (βίντεο)

Εκτός ελέγχου κύλησε το βράδυ της Ανάστασης σε πολλές περιοχές της Κύπρου με πολλούς ανεγκέφαλους υπό το πρόσχημα της Ανάστασης να επιδίδονται σε εμπρησμούς και εκρήξεις κροτίδων.

Στις φλόγες τυλίχθηκε, γύρω στα μεσάνυχτα, περιπολικό της Αστυνομίας στη Λεμεσό, μετά από ρίψη μολότοφ, από ανεγκέφαλους.

Με πεδίο μάχης έμοιαζαν, τη νύχτα της Ανάστασης, περιοχές έξω από εκκλησίες στη Λεμεσό, όπου νεαροί άναβαν φωτιές και έριχναν κροτίδες, με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκονται επί ποδός.

Στην περιοχή Αγίου Νικολάου, νεαρά πρόσωπα που προκαλούσαν οχλαγωγία και έκαιγαν ελαστικά κοντά από την εκκλησία, άρχισαν να πετούν πέτρες και κροτίδες σε περιπολικό της Αστυνομίας που έφτασε στην περιοχή.

Σε κάποια στιγμή, εναντίον του περιπολικού ρίφθηκε βόμβα τύπου μολότοφ, με τους αστυνομικούς να προλαβαίνουν να εξέλθουν πριν αυτό τυλιχθεί στις φλόγες. Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η Αστυνομία εξετάζει κλειστά κυκλώματα σε μια προσπάθεια εντοπισμού των δραστών.

 

Έκαψαν χωράφια δίπλα από εκκλησία 

 

Την ίδια ώρα στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Φανερωμένης, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε χωράφια,  διπλα από οικίες και αυτοκίνητα.

Η αστυνομία φάνηκε να μην μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, με πολλούς πολίτες να διαμαρτύρονται για την οχληρία που προκαλούσαν οι συνεχείς εκρήξεις, αλλά και για το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις προκλήθηκαν πυρκαγιές από τους ανεγκέφαλους οι οποίοι έριχναν τις κροτίδες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρό ανταποκρίθηκε σε 272 κλήσεις για βοήθεια ,261 πυρκαγιές ,8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

• Οι κλήσεις πυρκαγιών κατανέμονται ως εξής:
ΣΥΝΟΛΟ : 261
Λευκωσία – 133
Λεμεσός – 36
Λάρνακα – 45
Πάφος – 26
Αμμόχωστος – 12
ΕΜΑΚ – 9

Το προηγούμενο 24ωρο 30/4 – 1/5 η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 128 κλήσεις για πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.