Άδεια θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμη τα κορτ του τένις, καθώς η ATP και η WTA με κοινή τους ανακοίνωση, γνωστοποίησαν την επέκταση της αναστολής των δραστηριοτήτων τους, τουλάχιστον ως τις 13 Ιουλίου.

Μετά τη χθεσινή (1/4) οριστική ματαίωση του Γουίμπλεντον, οι δύο διοικητικές αρχές του επαγγελματικού τένις αποφάσισαν την ακύρωση όλων των τουρνουά που επρόκειτο να διεξαχθούν σε γρασίδι (Χερτόγκενμπος, Στουτγκάρδη, Quenn`s, Χάλε, Μαγιόρκα, Ίστμπερν, Νότιγχαμ, Μπέρμιγχαμ, Βερολίνο, Μπαντ Χόμπουργκ), ενώ η αναστολή καλύπτει και τα τουρνουά της κατηγορίας ATP Challenger.

«Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη πανδημία δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να επεκτείνουμε την αναστολή το Tour. Μία απόφαση που πήραμε σε στενή συνεργασία με τα μέλη μας και τις υπόλοιπες διοικητικές αρχές του τένις. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου το Tour να ξαναρχίσει το συντομότερο δυνατό, όταν αυτό θα είναι ασφαλές», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντέντζι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της διευθύνων σύμβουλος της WTA, Στιβ Σάιμον, τόνισε: «Ήταν μία απόφαση που η WTA και τα μέλη της δεν πήραν ελαφρά τη καρδία, παραμένουμε όμως σε επαγρύπνηση για να προστατεύσουμε την υγεία των παικτών, των υπαλλήλων και των φιλάθλων μας. Αν και συμμεριζόμαστε την απογοήτευση για την περαιτέρω αναβολή της σεζόν, προτεραιότητά μας παραμένει η αλληλοϋποστήριξη σε αυτή την πρωτοφανή περίοδο. Θα εργαστούμε όλοι μαζί ως άθλημα, για να προετοιμάσουμε την επιστροφή μας στους αγώνες».