Επέκταση κινήτρων σε αεροπορικές εταιρείες απο το Υπουργείο Μεταφορών

Το σχέδιο προνοεί καταβολή χρηματικού ποσού στις αεροπορικές εταιρείες, που θα προκύπτει από την πληρότητα των αεροσκαφών μεταξυ 41-70%

Η  σχέδιο παροχής κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού παρατείνεται σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου,  μαζί με τις αλλαγές στην κατηγοριοποίηση χωρών για αφίξεις επιβατών από την 1η Μαρτίου 2021.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι το σχέδιο έλαβε ήδη θετικά σχόλια από τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ χαρακτηρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως σχέδιο “καλής πρακτικής” (best practice). Το σχέδιο λαμβάνει υπόψην τις υφιστάμενες επιδημιολογικές συνθήκες και αναμένεται να ενισχύσει το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών για πτήσεις από και προς την Κύπρο, να βελτιώσει την αεροπορική συνδεσιμότητα και να συμβάλει στην αύξηση της αεροπορικής κίνησης.

Τα μέλη της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής δηλαδή οι Υπουργοί Μεταφορών, Εξωτερικών και ο Υφυπουργός Τουρισμού θα απευθύνουν κοινή επιστολή προς τους φορείς των αερομεταφορών και της τουριστικής βιομηχανίας ώστε να τους ενημερώσουν για τις αλλαγές του σχεδίου δράσης.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.