Επέκταση της πλατείας με καινούργιο περιφερειακό δρόμο στα Λεύκαρα

Σχεδιάζεται η β’ φάση γύρω από το δημοτικό σχολείο και προς το Συνεδριακό

 

Σχέδια επέκτασης της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας ετοιμάζει ο Δήμος Λευκάρων. Μάλιστα, τα σχέδια θα συνδυαστούν με την κατασκευή καινούργιου περιφερειακού δρόμου με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των οδηγών προς τους υφιστάμενους κεντρικούς χώρους στάθμευσης του ορεινού θερέτρου.

Ο δήμαρχος Λευκάρων, Σοφοκλής Σοφοκλέους, δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες σχεδιασμού της δεύτερης φάσης του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, κάτι που θα δώσει άλλη μια πνοή στην ανάπτυξη της διάσημης κωμόπολης της ορεινής Λάρνακας. Σημείωσε επίσης ότι έχει συμφωνηθεί σε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου, ο οποίος εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των κεντρικών δρόμων.

[yarpp]

«Ο σχεδιασμός του περιφερειακού δρόμου έχει συμφωνηθεί έπειτα από συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο και με το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Υπολογίζουμε ότι πολύ σύντομα το όλο έργο θα ενταχθεί ως πολεοδομικό», ανέφερε ο Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Η δεύτερη φάση ανάπλασης της πλατείας θα καλύψει τον περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού σχολείου και θα επεκταθεί προς το συνεδριακό κέντρο.

Όσον αφορά στον περιφερειακό δρόμο που θα κατασκευαστεί, θα περνά από τον υφιστάμενο υπεραστικό δρόμο Λευκάρων – Βαβατσινιάς και με στροφή προς τα δεξιά θα δημιουργηθεί ένας νέος κάθετος δρόμος, ο οποίος θα οδηγεί προς τους υφιστάμενους χώρους στάθμευσης του δήμου.

Με τη δημιουργία του περιφερειακού δρόμου, εκτιμάται ότι θ’ αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό η τροχαία κίνηση στους κεντρικούς δρόμους των Λευκάρων και ως εκ τούτου θα χρησιμοποιούνται περισσότερο και με περισσότερη ασφάλεια από τους πεζούς, σημείωσε ο κ. Σοφοκλέους.

Η πρώτη φάση ανάπλασης της πλατείας υλοποιήθηκε στην κεντρική περιοχή των Πάνω Λευκάρων (παρά το Δημαρχείο) και αφορούσε ως επί το πλείστον στους δύο εμπορικούς δρόμους της περιοχής. Συγκεκριμένα, έγινε αφαίρεση της ασφάλτου, υπογειοποιήσεις όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, κατάλληλη δαπεδόστρωση με λιθόστρωτο οδόστρωμα και πλακόστρωτα πεζοδρόμια με τη χρήση της τοπικής πέτρας, φυτεύσεις, καθώς και προσθήκη κατάλληλου αστικού εξοπλισμού και φωτισμού.

Με την ολοκλήρωση του έργου, εκτιμάται ότι οι παρεμβάσεις θα συμβάλουν στη διατήρηση του ιδιαίτερου χαρακτήρα και θα τονώσουν το τουριστικό προϊόν και την οικονομία της περιοχής.

 

 

Ολοκληρώνεται το ξενοδοχείο «Αγορά»
Ο δήμαρχος Λευκάρων αναφέρθηκε και στην επικείμενη ολοκλήρωση των εργασιών αναπαλαίωσης του ξενοδοχείου «Αγορά» που εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο ν’ ανοίξει περί τα τέλη του έτους. Το «Αγορά» μετατρέπεται σ’ ένα πολυτελές Boutique Hotel, δυναμικότητας 40-50 κλινών μέσα από ιδιωτική πρωτοβουλία.

 

 

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy