Επελαύνει η κακοκαιρία «Ελπίς» στην Ελλάδα – Έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες

Με πυκνές χιονοπτώσεις και δριμύ ψύχος συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» στη Ελλάδα, με ιδιαίτερα έντονη την παρουσία της στην Αττική.

Με ειδική εγκύκλιό του, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας ανακοίνωσε την αποδέσμευση όλων των δημοσίων υπαλλήλων από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, πλην αυτών των οποίων τα καθήκοντα συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, οι δημόσιες υπηρεσίες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας θα συντονιστούν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η στελέχωσή τους για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος που αφορά τις επιπτώσεις των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Εν τω μεταξύ, ο παγετός και οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία σε κεντρικές και περιφερειακές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Μέχρι στιγμής, η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετούς δρόμους των βορείων προαστίων, ενώ κλειστά είναι και τμήματα των Εθνικών Οδών για φορτηγά και βαρέα οχήματα.

Παράλληλα, αναστολές και αλλαγές δρομολογίων σημειώνονται στο Μετρό, το τραμ και τον Περιφερειακό.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να εφαρμόσουν το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της κακοκαιρίας.

Το πρωί της Δευτέρας εστάλη μήνυμα από την υπηρεσία 112 προς τους κατοίκους της Αττικής, προειδοποιώντας για τις έντονες χιονοπτώσεις και καλώντας σε αποφυγή κάθε άσκοπης μετακίνησης.

Παράλληλα, σε πολλές περιοχές της χώρας κλειστά παραμένουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα σήμερα και αύριο, θα παραμείνουν κλειστά και θα διεξαχθεί τηλεκπαίδευση στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Κυκλάδων και στις Περιφερειακές Ενότητες της Φθιώτιδας, της Κορινθίας, της Φλώρινας, του Κιλκίς, της Λήμνου, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Κατά τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση της κακοκαιρίας, με ένταση των φαινομένων κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.