Επέλεξε να επιτεθεί ξανά στο ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ

Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου, ο ΔΗΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση για να επιτεθεί στο ΑΚΕΛ, με το ΑΚΕΛ διά του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, να σημειώνει ότι «δεν θα ακολουθήσουμε τον ΔΗΣΥ στον κατήφορο των ψεμάτων».

Η απάντηση του ΑΚΕΛ:

Δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι πριν ακόμα ολοκληρωθεί η δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου, ο ΔΗΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση για να επιτεθεί στο ΑΚΕΛ. Επειδή ο ΔΗΣΥ είναι εκτεθειμένος με διάφορα που δήλωσε και έκανε στη δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε, επέλεξε την προληπτική επίθεση χρησιμοποιώντας την προσφιλή μέθοδό του να λέει ψέματα (λέει για παράδειγμα ο ΔΗΣΥ ότι το ΑΚΕΛ θέλει δήθεν να βάλει χέρι στα ταμεία προνοίας. Κάθε άλλο. Αυτοί που έβαλαν χέρι στα ταμεία προνοίας είναι οι κυβερνώντες με το κούρεμα καταθέσεων).

Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΔΗΣΥ στον κατήφορο των ψεμάτων. Ο κόσμος παρακολουθεί και μπορεί να ξεχωρίσει ποιοι με σοβαρότητα προσπαθούν να βοηθήσουν και ποιοι χρησιμοποιούν την κρίση για να κερδίσουν επικοινωνιακούς πόντους.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ,Δημήτρη Δημητρίου:

Οι σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου όπως τις ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχουν ένα σκοπό. Να προασπίσουν την υγεία μας, για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Αυτό είναι το πρώτιστο.

Σε αυτό το πλαίσιο πάρθηκαν και αποφάσεις που αφορούν το σταδιακό επαναπατρισμό του συνόλου των συμπατριωτών μας που το επιθυμούν.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαχειρίζεται και την οικονομική πτυχή της πανδημίας. Η επέκταση των μέτρων που αφορούν τους εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για περίοδο μέχρι και επτά μηνών καταδεικνύει το σκοπό: Να ενισχυθεί το εισόδημα των συμπολιτών μας που πλήττονται από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Όμως οι πόροι του κράτους δεν είναι ανεξάντλητοι. Η έξοδος στις αγορές έγινε έγκαιρα και με επιτυχία και η ρευστότητα που εξασφαλίστηκε θα ενισχύσει τα ταμεία του κράτους για να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Πλέον και με τα σημερινά μέτρα κινούμαστε στα όρια των δυνατοτήτων μας.

Την ώρα που το ΑΚΕΛ εισηγείται επέκταση των μέτρων στήριξης των εργαζομένων μόλις μέχρι το τέλος του Απρίλη, για δεκαπέντε μόνο επιπρόσθετες μέρες, τα μέτρα της κυβέρνησης επεκτείνουν τη στήριξη μέχρι και για επτά μήνες.

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ επαναφέρει δυστυχώς με τις εισηγήσεις του τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές της διακυβέρνησής τους. Θέλουν να βάλουμε χέρι στα ταμεία προνοίας, να δανειστούμε δηλαδή από τις αυριανές συντάξεις των εργαζομένων για να μοιράσουμε επιταγές. Εισηγούνται επίσης να επιβάλουμε νέες φορολογίες. Τώρα που η ρευστότητα είναι το ζητούμενο, θέλουν να επιβάλλουμε χαράτσι στις επιχειρήσεις αλλά και στους πολίτες.

Εμείς δεν κινούμαστε από ιδεοληψίες ή ιδεολογικές αγκυλώσεις αλλά με ορθολογισμό και με αφετηρία την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η απαραίτητη ρευστότητα για την αγορά μπορεί να εξασφαλιστεί με το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στραγγίζουν μέρα με τη μέρα. Είναι η ώρα να ενισχύσουμε, με υπευθυνότητα στο κοινοβούλιο, τα μέτρα που ο τόπος χρειάζεται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση συνεχίζουν με τις σωστές αποφάσεις να μεταφέρουν στους πολίτες τη σιγουριά και την αποφασιστικότητα πως θα τα καταφέρουμε. Και ναι, θα τα καταφέρουμε. Και την πανδημία να νικήσουμε και την οικονομία να κρατήσουμε στις ράγες.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News