Έπεσαν έξω οι υπολογισμοί της κυβέρνησης κατά 250 εκατομμύρια ευρώ – Αρνείται να προχωρήσει σε ρύθμιση ενοικίων

Τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 250 εκ. ευρώ, στον οποίο περιλαμβάνονται μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία παρουσίασαν στην Επτροπή Οικονομικών οι Υπουργοί Οικονομικών Εργασίας και Υγείας.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι γύρω στο 1,2% του ΑΕΠ. Το 2021 το έλλειμα θα κυμανθεί γύρω στο 3,8% και ο ρυθμός ανάπτυξης γύρω στο 3,5% του ΑΕΠ.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου επεξήγησε ότι στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται κονδύλια ύψους 60 εκ, ευρώ για εμβόλια, τέστ και φροντίδα των ασθενών.

Το αίτημα για έκκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού όπως και οι δείκτες της οικονομίας, όπως τους παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών προκάλεσαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Βουλεύτρια του ΔΗΚΟ η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ανέτρεξε στα στοιχεία της Γιούροστατ σύμφωνα με τα οποία η Κύπρος έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση σε σχέση με την απώλεια εισοδημάτων στην ΕΕ. Σύμφωνα με την κ Ερωτοκρίτου ο Υπουργός θα επεξηγήσει με επιστολή του προς τη Επιτροπή ότι τα στοιχεία της Γιούροστατ είναι λανθασμένα.

Τόνισε οι το κόμμα της κατέθεσε την διαφωνία ου με την πρακτική της κυβέρνησης να αρνείται τη ρύθμιση του ζητήματος της στήριξης ων επιχειρήσεων σε σχέση με τα ενοικια.

Το ΑΚΕΛ, δια του Βουλευτή Άντρου Καυκαλιά, επέκρινε την κυβέρνηση ότι έπεσε έξω στους υπολογισμούς της κατά 250 εκατομμύρια ευρώ, και υπενθύμισε ότι τον Ιανουάριο, οι κυβερνητικοί υπολογισμοί αναφέρονταν σε ανάπτυξη της τάξης του 4 με 5 %. Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για τις προβλέψεις περί ελλείμματος 3,8% και παράλληλα επέκρινε τη κυβέρνηση ότι αρνείται να προχωρήσει σε ειδική ρύθμιση του θέματος των ενοικίων.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.