Έπεσαν και πάλι έξω οι υπουργοί – Άλλη μια ανεκπλήρωτη δέσμευση για το δρόμο Δερύνειας – Σωτήρας

Έπεσαν και πάλι έξω οι υπουργοί για την προκήρυξη προσφορών

Ούτε αυτή τη φορά επαληθεύτηκαν οι δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργών σε σχέση με το «πολύπαθο» έργο της ανάπλασης του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας. Δύο υπουργοί, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών και Έργων, Γιάννης Καρούσος και ο συναρμόδιος υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, είχαν δώσει διαβεβαιώσεις τον περασμένο Φεβρουάριο στους δημάρχους Δερύνειας και Σωτήρας ότι ο διαγωνισμός για τα κατασκευαστικά έργα θα προκηρυσσόταν το αργότερα μέσα στον Απρίλιο. Για πολλοστή φορά όμως εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια τα λόγια δεν συνοδεύονται από πράξεις, αφού ενώ έχει παρέλθει ο Απρίλιος, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για προκήρυξη προσφορών για το έργο της αναβάθμισης του δρόμου.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού πάει από παράταση σε παράταση από το 2017 και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το κονδύλι είχε ενταχθεί στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για την περίοδο 2017-2020, χωρίς όμως να γίνει κατορθωτό ν’ αξιοποιηθούν τα κονδύλια, αφού για άλλη μια φορά η γραφειοκρατία αποδείχθηκε ισχυρότερη από τις πολιτικές εξαγγελίες.

Οι δύο τοπικές Αρχές αναμένουν πώς και πώς την προκήρυξη των προσφορών, αφού η αναβάθμιση του δρόμου θεωρείται ύψιστης σημασίας για πολλούς λόγους.

Η ανάπλαση του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας αφορά στην επιδιόρθωση, διαπλάτυνση και αναβάθμιση του δρόμου δύο λωρίδων με πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.