Έπεσε μέρος οροφής σε τάξη του Λανιτείου

Μέρος της οροφής σε τάξη του Μουσικού Λυκείου, που βρίσκεται σε παλιό κτίριο των Λανιτείων Εκπαιδευτηρίων, υποχώρησε σήμερα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί οποιοσδήποτε. Δόθηκαν αμέσως οδηγίες για επιθεώρηση σε όλες τις οροφές του Λανιτείου, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού και Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, «πάντα ελέγχουμε τις οροφές των σχολείων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Φαίνεται, όμως, ότι λόγω συστολής και διαστολής και επειδή πρόκειται για ένα παλιό κτίριο της δεκαετίας του 50’, να υποχώρησε ένα κομμάτι».

Αμέσως στείλαμε συνεργείο για επιδιόρθωση της ζημιάς, είπε ο κ. Έλληνας, προσθέτοντας ότι δόθηκαν οδηγίες να ελεγχθούν όλες οι οροφές στα Λανίτεια Εκπαιδευτήρια.

Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο κτίριο εντάσσεται στους σχεδιασμούς του έργου ανάπλασης και αναβάθμισης των Λανιτείων «αλλά λόγω των καταστάσεων προχώρησε μόνο το έργο για τη πτέρυγα του γυμνασίου».

«Τα σχέδια υπάρχουν αλλά χρειαζόμαστε τα κονδύλια για να προχωρήσουμε», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τα περιστατικά κορωνοϊού στα σχολεία, ο κ.Έλληνας είπε πως δεν είναι ανησυχητικός ο αριθμός των μαθητών που μέχρι στιγμής έχουν προσβληθεί από τον ιό, αναφέροντας ότι «έχουμε 110,000 μαθητές και τα κρούσματα είναι περίπου 50».

Τα μέτρα στα σχολεία αποδίδουν άριστα, τόνισε και υπέδειξε ότι «η ζημιά έγινε από τις απογευματινές δραστηριότητες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης του Λανιτείου, 11 μαθητές έχουν μέχρι στιγμής προσβληθεί από τον ιό, ενώ από αυτούς οι οκτώ  παραμένουν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες, οπότε θα υποβληθούν σε δεύτερο εργαστηριακό έλεγχο.

Συνολικά 132 μαθητές έχουν δηλωθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ως στενές επαφές και έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες από την ημερομηνία επαφής τους με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, προστίθεται.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy