«Έπεσε» πριν στοιχειοθετεί η υπόθεση «δολοφονίας» κατά του ‘Ελληνα

Δεν εντοπίστηκαν ούτε στοιχεία, ούτε μαρτυρίες που να οδηγούν σε συμπέρασμα περί σχεδίου δολοφονίας

Ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την διερευνώμενη υπόθεση σχεδιασμού δολοφονίας του Προέδρου των Σχολικών Εφορειών, Ντίνου Έλληνα. 

Το διάταγμα κράτησης των τριών λήγει σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να ανανεωθεί αφού δεν στοιχειοθετήθηκε η υπόθεση εναντίον των τριών και δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όντως σχεδίαζαν δολοφονία.


Οι τρεις που τελούσαν υπό σύλληψη, είναι δύο αδέλφια, από τη Λεμεσό Λεμεσό και ένας 26χρονος ο οποίος συνελήφθη στις 18 του Νοεμβρίου ως το άτομο που εξόπλισε τους πρώτους για να προχωρήσουν σε «σχέδιο δολοφονίας».

Η υπόθεση έπεσε προτού να στοιχειοθετηθεί αφού εκτός του γεγονότος ότι δεν εντοπίστηκαν πειστήρια, η μοναδική μαρτυρία που οδήγησε τις Αρχές σε κινητοποίηση και συλλήψεις, ήταν προφορική και όχι γραπτή.

Όπως κρίνεται εκ των υστέρων, η πληροφορία και ο «αγγελιαφόρος» της, δεν ήταν αξιόπιστοι.


Υπενθυμίζεται πως η πληροφορία έκανε λόγο φια σχέδιο δολοφονίας εναντίον του κ. Έλληνα εξαιτίας οφειλών της Σχολικής Εφορείας στα δύο αδέλφια που είναι εργολάβοι και ανέλαβαν σχετικά έργα της Εφορείας.

Ωστόσο από την πρώτη στιγμή, κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο πρόεδρος της σχολικής εφορείας, Ντίνος Έλληνας, ανέφερε ότι δεν έχει ούτε οικονομικές, ούτε προσωπικές διαφορές με κανένα, αλλά ούτε και η σχολική εφορεία έχει οικονομικές εκκρεμότητες και ότι η καθυστέρηση στις εξοφλήσεις των υποχρεώσεων της ΣΕ είναι δικαιολογήσιμες αφού πρόκειται για κρατικό χρήμα που εξετάζεται προσεχτικά πριν την εξόφληση.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.