«Έπεσε» το Αζοφστάλ – Οι Ρώσοι εισέβαλαν στο εργοστάσιο, λέει σύμβουλος της Ουκρανικής Προεδρίας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε απόψε ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

Μέχρι και απόψε το βράδυ η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο, η επικοινωνία με τους Ουκρανούς μαχητές είχε χαθεί και ήταν άδηλο αν ζουν ή αν έχουν συλληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Μάλιστα, οι Ουκρανοί έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή που οι Ρώσοι χτυπούν με θερμοβαρική βόμβα τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, λίγο πριν χαθεί η επικοινωνία με τους μαχητές που βρίσκονταν στα υπόγεια.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης στην ουκρανική τηλεόραση, υπολογίζεται ότι στις εγκαταστάσεις του Azovstal βρίσκονται παγιδευμένα τουλάχιστον 30 παιδιά, καθώς και δεκάδες άμαχοι, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένοι

Υπενθυμίζεται πως οι Ρώσοι έχουν αφήσει μόλις 2 από τις 22 στρατιωτικές μονάδες που είχαν τοποθετήσει στην Μαριούπολη, με τις υπόλοιπες να κατευθύνονται προς την Λβιβ και την Οδησσό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.