Απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση η οποία ξεκίνησε από διερεύνηση κλοπών από τραπεζικές θυρίδες αποφάσισε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λάρνακας. Το τριμελές Κακουργιοδικείο αποφάνθηκε ότι οι κατηγορούμενοι Μάριος Λοϊζου και Σωτήρα Γεωργίου απαλλάσσονται από τη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζαν που ήταν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το αιτιολογικό της απόρριψης του συγκεκριμένου κατηγορητηρίου, σύμφωνα με το δικαστήριο, είναι ότι η Γενική Εισαγγελία απέτυχε να εξειδικεύσει το γενεσιουργό αδίκημα που αναφέρεται στις λεπτομέρειες του αδικήματος. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του αδικήματος, οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των ημερομηνιών 16/3/2015 και 22/01/2016 απέκτησαν περιουσία αξίας 313,897 ευρώ ενώ γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι αυτή αποτελούσε έσοδο από τη διάπραξη γενεσιουργού αδικήματος.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το ίδιο το δικαστήριο ήγειρε θέμα κατά πόσον η κατηγορία όπως διαμορφώθηκε αποκαλύπτει ποινικό αδίκημα. Με τη σημερινή του απόφαση, το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι παραμένει άγνωστο ποιο είναι το γενεσιουργό αδίκημα. “Η κατηγορία δεν είναι αρκετό να αναφέρεται γενικώς και αορίστως σε διάπραξη γενεσιουργού αδικήματος. Το αδίκημα θα πρέπει να αναφέρεται και να εξειδικεύεται” τόνισε το δικαστήριο απαλλάσσοντας το ζεύγος Μάριου Λοϊζου και Σωτήρας Γεωργίου από τη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζαν.

Νομικές πηγές ανέφεραν ότι η απαλλαγή από το συγκεκριμένο κατηγορητήριο δεν σημαίνει και αθώωση αφού η Γενική Εισαγγελία έχει τη δυνατότητα να επανέλθει με καταχώριση νέου κατηγορητηρίου.

Τάσος Περδίος