Επέστρεψε ο εφιάλτης στην Ιταλία: Τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 100 φορές περισσότερα από πέρσι, πίεση δέχονται τα νοσοκομεία

«Τα κρούσματα κορωνοϊού, στην Ιταλία, την πρώτη αυτή εβδομάδα του Ιουλίου, ήταν εκατό φορές περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Ενρίκο Κοσιόνι, Πρόεδρος της Ιταλικής Υπηρεσίας  Περιφερειακών Υγειονομικών Υποδομών.

Ο Κοσιόνι τόνισε, παράλληλα, ότι «στα νοσοκομεία όλης της χώρας αυξάνεται η πίεση του νέου κύματος κορωνοϊού» και πως «τα τμήματα επειγόντων περιστατικών είναι έτοιμα να εκραγούν».

Παράλληλα ζήτησε από το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας να αυξήσει, και πάλι, τις κλίνες για ασθενείς με Covid-19, τόσο στους νοσοκομειακούς θαλάμους, όσο και στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 107.240 κρούσματα και 94 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Το 13% των κλινών των νοσοκομείων χρησιμοποιείται για την θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό, ενώ στις ΜΕΘ το αντίστοιχο ποσοστό είναι  4%.

Πέρυσι, στις αρχές Ιουλίου, στις ΜΕΘ και στους νοσοκομειακούς  θαλάμους, οι ασθενείς με Covid-19 δεν ξεπερνούσαν το 2% του συνόλου. Σε σύνολο 378.250 διαγνωστικών τεστ,  τέλος, το τελευταίο εικοσιτετράωρο προέκυψε θετικό το 28,3%.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy