Επέστρεψε στο Σώμα αστυνομικός που καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία

Καταδικάστηκε για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στη δουλειά του…

Ο λόγος για ειδικό αστυφύλακα ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση μετά που παραδέχθηκε κατηγορίες που αφορούσαν κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού, κατασκευή πλαστού προφίλ, για πρόσκληση παιδιού σε παιδική πορνογραφία και διάδοση πορνογραφικού υλικού.

Σύμφωνα με το άρθρο του «Φ» δεν έγινε κατορθωτό να διωχθεί πειθαρχικά ο εν λόγω αστυφύλακας, κάτι που απέδωσε στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Όπως αναφέρεται στο άρθρο η πειθαρχική εξέταση της υπόθεσης έχει ξεκινήσει, ενώ ο ειδικός αστυφύλακας έχει τοποθετηθεί σε πόστο που δεν έρχεται σ’ επαφή με το κοινό.

Με την ολοκλήρωση της πειθαρχικής έρευνας θα κριθεί η ποινή που θα επιβληθεί στον ειδικό αστυφύλακα που φυλακίστηκε για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και επέστρεψε στο Αστυνομικό Σώμα μετά την αποφυλάκισή του, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Ο Χρήστος Ανδρέου επεσήμανε ότι σήμερα ο συγκεκριμένος Αστυφύλακας δεν ασκεί ούτε ανακριτικά καθήκοντα ούτε έρχεται σε επαφή με πολίτες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, η Νομική Υπηρεσία γνωμάτευσε στις 24 Ιουνίου, ότι βάσει των αρχών Διοικητικού Δικαίου ο συγκεριμένος Αστυφύλακας δεν μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η πειθαρχική επιτροπή μπορεί να επιβάλει μέχρι και την ποινή της απόλυσης στο συγκεκριμένο αστυφύλακα.

Πρόκειται για υπόθεση που ήρθε στο φως το 2014, μετά από καταγγελία ανήλικης (κάτω των 17 ετών) ότι ο κατηγορούμενος είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες της με ακατάλληλο περιεχόμενο στο facebook. Αυτός αρχικά αρνείτο τις κατηγορίες, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της δίκης παραδέχθηκε ενοχή. Όπως είχε λεχθεί στο δικαστήριο, ο εν λόγω αστυνομικός είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ στο facebook και εμφανιζόταν ως γυναίκα και στη συνέχεια είχε γίνει «φίλος» με την ανήλικη. Ακολούθως της ζήτησε γυμνές φωτογραφίες της, πράγμα που η νεαρή έπραξε. Όταν όμως αυτή αντιλήφθηκε τι συνέβαινε μπλόκαρε τον 40χρονο ειδικό αστυνομικό, ο οποίος αντέδρασε και άρχισε να την απειλεί ότι θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες.

Η νεαρή φοβούμενη τον διασυρμό, προσπάθησε να τις διαγράψει, χωρίς αποτέλεσμα, γι’ αυτό και τον ξεμπλόκαρε, όμως αυτός τελικά προχώρησε στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, αποκρύβοντας το πρόσωπό της.

Το δικαστήριο στην απόφασή του σχολίασε την ιδιότητα του κατηγορούμενου, που είναι ειδικός αστυνομικός, αλλά και τις απειλές που είχε εκτοξεύσει κατά της ανήλικης ότι θα διέδιδε τις φωτογραφίες της. Ως ελαφρυντικά του κατηγορούμενου, το δικαστήριο βρήκε ότι δεν είχε προηγούμενα, παραδέχθηκε τις πράξεις του και πως είναι οικογενειάρχης.

Πρόσφατα ο συγκεκριμένος αστυνομικός αποφυλακίστηκε και επέστρεψε πίσω στην Αστυνομία, αφού δεν είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για να περάσει από πειθαρχικό. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελία της Αστυνομίας ενημέρωσε το Αρχηγείο Αστυνομίας για την πορεία της υπόθεσης και το αποτέλεσμα της δίκης. Μάλιστα, ενόσω διαρκούσε η δίκη του βρισκόταν στην υπηρεσία.