Επιχειρηματίες ετοιμάζονται για διαμαρτυρίες στη Λεμεσό


Υπάρχουν επιχειρηματίες που προτίθενται να βγουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν στην επαρχία Λεμεσού από χθες ελέω κορωνοϊού, ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου κέντρων αναψυχής.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Φάνος Λεβέντης τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ούτως ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο όπως είπε θα ήταν πολύ επικίνδυνο, καθώς θα είναι ορατός ο κίνδυνος αύξησης των κρουσμάτων όπως έγινε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από τις μαζικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις. Σημείωσε ότι ο ίδιος προσωπικά θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να μην γίνει κάτι τέτοιο και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς να αφουγκραστούν τις ανησυχίες των επιχειρηματιών.

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ακόμα ότι με την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων στη Λεμεσό, πολλοί ιδιοκτήτες χώρων εστίασης και αναψυχής δυσκολεύονται να ανοίξουν και κάποιοι δεν έχουν ανοίξει καθόλου, καθώς ο κύκλος εργασίας τους είναι κυρίως τις βραδινές ώρες. Όπως είπε το να κλείνουν οι επιχειρήσεις στις 22:30 δεν είναι εφικτό και δημιουργεί πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ελέω των νέων μέτρων, τη νύφη στο τέλος της ημέρας να την πληρώσει το προσωπικό κάποιων επιχειρήσεων.

Ο κ. Λεβέντης κάλεσε εκ νέου το Υπουργείο Υγείας να αναθεωρήσει την απόφασή του, σημειώνοντας ότι οι χώροι αναψυχής στη Λεμεσό, θα μπορούσαν να μένουν ανοικτοί μέχρι τη 1 τα ξημερώματα αντί στις 22:30 με βάση το υπουργικό διάταγμα.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News