Επιχείρησε να βάλει από το παράθυρο θέμα για κατάργηση της ΑΤΑ η ΟΕΒ – Οδικός χάρτης για τρία ζητήματα

Η ΟΕΒ επιχείρησε να βάλει από το παράθυρο θέμα για κατάργηση της ΑΤΑ

Οδικό χάρτη για τρία καυτά ζητήματα τα οποία απασχολούν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, συμφώνησαν οι κοινωνικοί εταίροι στη χθεσινή συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος.

Τα τρία καυτά ζητήματα αφορούν τη θέσπιση κατώτατου μισθού, τη ρύθμιση της τηλεργασίας και την πολιτική απασχόλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες.

Ο οδικός χάρτης ο οποίος συμφωνήθηκε προνοεί την κατάθεση προτάσεων από τους κοινωνικούς εταίρους και για τα τρία θέματα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ή το αργότερο τις αρχές Οκτωβρίου, με σκοπό την έναρξη των διαβουλεύσεων και στόχο την ολοκλήρωσή τους μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι η ΟΕΒ επιχείρησε να βάλει από το παράθυρο θέμα για κατάργηση της ΑΤΑ, υποστηρίζοντας ότι συνδέεται με τη συζήτηση για τη θέσπιση κατώτατου μισθού. Παρά ταύτα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από εκπρόσωπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ και η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου επεσήμανε ότι στη χθεσινή ατζέντα της συνεδρίας του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, δεν υπήρχε θέμα ΑΤΑ.

Η αναφορά της ΟΕΒ στην ΑΤΑ συνδέεται με την αύξηση του πληθωρισμού, λόγω των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα πετρελαιοειδή και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Φαίνεται ότι η οργάνωση των εργοδοτών θέλει να αποφύγει τις επικείμενες αυξήσεις μισθών οι οποίες θα προκύψουν αναπόφευκτα λόγω της αύξησης του πληθωρισμού.

Σημειώνεται ότι η ΠΕΟ έχει καταθέσει εδώ και μήνες συγκεκριμένες προτάσεις και για τα τρία θέματα τα οποία συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος.

Επισημαίνεται επίσης ότι η σύγκλιση του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε μετά από πιέσεις κυρίως της ΠΕΟ.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.