Επιχείρηση σκούπα για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στις τουριστικές περιοχές της Λάρνακας

Επιχείρηση σκούπα για απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τις τουριστικές περιοχές της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, εξήγγειλε χθες η τοπική Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης. Όπως ανακοινώθηκε, με στόχο την πάταξη της παρανομίας και της οπτικής ρύπανσης, οι Δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών και τα Κοινοτικά Συμβούλια Ορόκλινης και Πύλας αναλαμβάνουν, με τη στήριξη της ΕΤΑΠ και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τη διενέργεια εκστρατείας απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών κατασκευασμάτων.

Η εκστρατεία «σκούπα» θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουλίου 2022 και θα επικεντρωθεί στις κύριες οδικές αρτηρίες και τις τουριστικές περιοχές των υπό αναφορά Τοπικών Αρχών και στο κέντρο της πόλης της Λάρνακας και θα περιλαμβάνει αφαίρεση και απομάκρυνση όλων των παράνομων πινακίδων/κατασκευασμάτων σε πεζοδρόμια, σε διαχωριστικές νησίδες και σε δημοσίους/κοινόχρηστους χώρους.

«Το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης και καταχρηστικής τοποθέτησης διαφημιστικών κατασκευασμάτων δημιουργεί ένα αισθητικά άκομψο θέαμα, προκαλώντας ταυτόχρονα προβλήματα ασφάλειας σε οδηγούς και πεζούς, αλλά και σοβαρή αισθητική υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. Ο αδιάκοπος βομβαρδισμός από ετερόκλητα διαφημιστικά μηνύματα είναι ένα αρνητικό φαινόμενο που επηρεάζει την εικόνα της χώρας μας ως τουριστικός προορισμός και πρέπει να παταχθεί πάραυτα», τόνισαν η ΕΤΑΠ και οι Τοπικές Αρχές που απηύθυναν έκκληση προς τους ιδιώτες να συμμορφώνονται με το νόμο και να επιδεικνύουν ταυτόχρονα την ανάλογη καλαισθησία. «Η εικόνα που εκπέμπει η περιοχή και η χώρα μας αφορά όλους. Η προσπάθεια ευπρεπισμού του προορισμού μας θα πρέπει να είναι συλλογική», υπογράμμισε επίσης η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.