Επιχειρηματικό συνέδριο με τίτλο «Business Direction: Cyprus – Ένας τέλειος τόπος για επένδυση», που έχει ως στόχο την προβολή και προώθηση της Κύπρου ως κέντρου χρηματοοικονομικών και νομικών υπηρεσιών, ναυτιλιακής διαχείρισης και επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία διοργανώνεται στο Λονδίνο στις 16 Νοεμβρίου.
 
Το συνέδριο θα συγκεντρώσει στη βρετανική πρωτεύουσα επαγγελματίες από αυτούς και άλλους τομείς, τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, όσο και από διάφορες άλλες χώρες. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει το νησί.
 
Απευθύνεται μεταξύ άλλων σε νομικούς, λογιστές, τραπεζίτες, επαγγελματίες των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμβούλους διαφήμισης, υπηρεσίες προώθησης επενδύσεων, κατασκευαστές και επενδυτές σε ακίνητη περιουσία, τουριστικούς φορείς, κυβερνητικές υπηρεσίες, ναυτιλιακές εταιρείες και ασφαλιστικές.
 
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου και εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων, ενώ τον εισαγωγικό χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης.
 
Οι επιμέρους ενότητες θα αφορούν τις τράπεζες και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και επενδυτικών κεφαλαίων, τη ναυτιλία στην Κύπρο, τις φορολογικές και νομικές υπηρεσίες, καθώς και τις επενδύσεις στην αγορά ακινήτων, με έμφαση σε μεγάλης κλίμακας επενδύσεις.
 
Μεταξύ των ομιλητών σε αυτές τις επιμέρους ενότητες θα περιλαμβάνονται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Χούρικαν και εκπρόσωποι σημαντικών εταιρειών με βάση την Κύπρο.
 
Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, «η Κύπρος δεν είναι πλέον σε οικονομική κρίση και έχει εσχάτως δείξει μεγάλη οικονομική επέκταση και μείωση δημοσίου χρέους και ανεργίας». Σημειώνεται, παράλληλα, η αύξηση στις επενδύσεις από το εξωτερικό και η επίδειξη σπουδαίας δυναμικής από τομείς όπως η ανάπτυξη ακίνητης περιουσίας, η ναυτιλία, τα χρηματοοικονομικά, οι τράπεζες, ο τουρισμός και η ενέργεια.
 
Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Business Direction Events UK.