Για επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στα κατεχόμενα μετά τις τουρκικές εκλογές, προειδοποιεί ο Όζερσαϊ

Ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουντρέτ Όζερσαϊ προειδοποίησε για την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης μετά το τέλος των εκλογών στην Τουρκία.

«Θα υπάρξει μια πολύ σοβαρή οικονομική κρίση μετά τις εκλογές στην Τουρκία. Η φτωχοποίηση και η διάβρωση της αγοραστικής δύναμης θα είναι κρίσιμες σημασίας εξελίξεις», προειδοποίησε ο κ. Όζερσαϊ, ο οποίος μίλησε σε διαδικτυακή εκπομπή της «Κίμπρις Ποστασί».


«Πρέπει να γίνει μείωση του ΦΠΑ για να αποτραπούν οι αυξήσεις. Εδώ και 3 μήνες δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο», πρόσθεσε ο κ. Όζερσαϊ, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι «υπάρχει πολύ σοβαρή διακίνηση μαύρου χρήματος» στα κατεχόμενα.

Διαφώνησε με τα νέα σχέδια της Τουρκίας για την τ/κ κοινότητα, με το σκεπτικό ότι η Άγκυρα παρακάμπτει την τ/κ ηγεσία και είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι διερωτώνται πλέον για τους λόγους για τους οποίους χρειάζονται τους Τ/κ πολιτικούς, εφόσον όλες οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται και ανακοινώνονται στην Άγκυρα.

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Όζερσαϊ χαρακτήρισε ως «παράνομη» την τρικομματική «κυβέρνηση» και ζήτησε από την τ/κ αξιωματική αντιπολίτευση να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.