Επιδημιολογική ομάδα: Τι ειπώθηκε για γάμους – Γυμναστική με…ραντεβού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης με την Επιδημιολογική Ομάδα για τον κορωνοϊό, στο Προεδρικό Μέργαρο, Λευκωσία, Κύπρος.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο και στα όσα θα ανακοινωθούν, παρέπεμψαν μέλη της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας που συναντήθηκαν το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Τα μέλη κατέθεσαν σήμερα προτάσεις για επίσπευση των χαλαρώσεων.

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση: Γάμοι μετά την 1η Σεπτεμβρίου – Ανοίγουν τα νηπιαγωγεία – Όλες οι επιχειρήσεις που ανοίγουν

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος ζήτησε να έχει πληροφόρηση σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα και την εξέλιξή της, ενώ τέθηκαν επί τάπητος κάποιες ημερομηνίες που θα επικυρωθούν αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σημείωσε ότι η 3η φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων παραμένει εντός Ιουνίου, ενώ η 4η φάση είναι λίγο μετέωρη όπως είπε, καθώς κάποιες χαλαρώσεις μπορεί να γίνουν νωρίτερα. Στη συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα των γάμων και βαπτίσεων με τον κ. Καραγιάννη να αναφέρει ότι όλα θα ανακοινωθούν αύριο. Παράλληλα ο κ. Καραγιάννης διέψευσε ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ Υπουργού Υγείας και Επιδημιολογικής Ομάδας, λέγοντας ότι δεν υπήρξε κάποια επιστολή, αλλά ο υπουργός ζήτησε να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση και οι επιδημιολόγοι τη δέχτηκαν.

Από την πλευρά της η κ. Κολιού ανέφερε ότι η επιδημιολογική κατάσταση επιτρέπει να χαλαρώσουν νωρίτερα κάποια από τα περιοριστικά μέτρα, επισημαίνοντας ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν υπό προϋποθέσεις, αυστηρά μέτρα και θα μπορούσε να γίνει με ραντεβού. Επίσης είπε ότι θα γίνουν γάμοι και συναυλίες αλλά χρειάζεται κάποιος χρόνος.

Επίσης είπε ότι στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος και το θέμα των οδοφραγμάτων βάσει των όσων συζητήθηκαν χθες στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ επιδημιολογικής ομάδας και δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την υγεία.