Επιδόθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ η έκθεση Γκρέι για το partygate

Εκπρόσωπος του Γραφείου Υπουργικού Συμβουλίου στο Λονδίνο δήλωσε ότι η ανώτερη κρατική αξιωματούχος Σου Γκρέι έχει επιδώσει στον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον μία «ενημέρωση» επί της έρευνάς της για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω απαγορευτικών.

Η λέξη «ενημέρωση» οδηγεί πολιτικούς σχολιαστές στο συμπέρασμα ότι η κα Γκρέι θεωρεί πως η αναφορά της αυτή τη στιγμή δεν είναι στην τελική της μορφή.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση παραδόθηκε το πρωί έπειτα από καθυστέρηση πολλών ημερών και αναμένεται να μην περιλαμβάνει λεπτομερείς αναφορές σε ονόματα και αποδεικτικά στοιχεία για τα πάρτι που κρίνεται ότι ίσως συνιστούν αξιόποινη πράξη.

Αυτό οφείλεται σε σχετικό αίτημα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δικής της έρευνας για το λεγόμενο ‘partygate’.

Η αντιπολίτευση έχει πει πως οτιδήποτε άλλο από την πλήρη έκθεση της Σου Γκρέι θα εκληφθεί ως απόπειρα συγκάλυψης του καταγγελλόμενου σκανδάλου.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει πει πως η έκθεση θα δημοσιευθεί λίγες ώρες μετά από την παραλαβή της, ενώ ο Πρωθυπουργός Τζόνσον έχει πει πως θα προβεί σε έκτακτη δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία θα μπορούσε να γίνει ακόμα και σήμερα το απόγευμα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.