Επιφύλαξη για την πρόσληψη νοσηλευτών με αγορά υπηρεσιών

Την επιφύλαξή του αναφορικά με το κατά πόσο η ληφθείσα απόφαση για την πρόσληψη των Νοσηλευτών με την μέθοδο της Αγοράς Υπηρεσιών και για μόνο 6 μήνες είναι η ορθότερη, εκφράζει το Δ.Σ. του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ.

Σε ανακοίνωση του με αφορμή την ανακοίνωση για έναρξη της διαδικασίας για πρόσληψη 40 Νοσηλευτών με την μέθοδο της Αγοράς Υπηρεσιών για στελέχωση των ΤΑΕΠ, το Δ.Σ. του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι αδιαμφισβήτητες και η οποιαδήποτε ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό είναι καλοδεχούμενη. 

«Όμως με την εργοδότηση προσωπικού υπό αυτό το καθεστώς, της αγοράς δηλαδή υπηρεσιών, πιθανότατα να προκύψουν προβλήματα, τα οποία αναμένεται να διαφανούν άμεσα με την πρόσληψη των συναδέλφων. Γι’ αυτό ως Κλάδος συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το ορθολογικό θα ήταν οι προσλήψεις να γίνονταν βάσει του περί της Ρύθμισης της Απασχόλησης Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου του 2016 (Ν. 70(I)/2016), δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι μεγαλύτερης διάρκειας από 6 μήνες», καταλήγει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.