Με επιφυλάξεις ο Α.Κυπριανού στη συνάντηση με Αβέρωφ – Ο ΔΗΣΥ μεταμορφώνεται σε προεκλογική περίοδο

Τις ξεκάθαρες θέσεις του ΑΚΕΛ θα μεταφέρει στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ στην συνάντηση της 4ης Μαρτίου, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Γ.Γ του κόμματος Άντρος Κυπριανού.

Ο κύριος Κυπριανού είπε ότι είναι με επιφύλαξη που αντιμετωπίζει τη συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως εξήγησε, ο ΔΗΣΥ πάντα μεταμορφώνεται παραμονές εκλογών και παρουσιάζει ένα πρόσωπο ανάλογα με το τι απαιτεί η κάθε στιγμή.

Το ΑΚΕΛ είπε ο κύριος Κυπριανού δεν θα δεχτεί να παίξει κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι του ΔΗΣΥ και τόνισε ότι μόνο με πράξεις θα πειστεί για τις προθέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη όσον αφορά στο κυπριακό.

Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ είναι πατριωτικό κόμμα και δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναλάβει τις ευθύνες του σε ότι αφορά τον τόπο.

Όσον αφορά το θέμα της πολιτικής ισότητας ο κύριος Κυπριανού είπε ότι ο Γ.Γ του ΟΗΕ σε έκθεση του θεωρεί κλειστό το συγκεκριμένο κεφάλαιο.

 

Επανέλαβε ότι ο κύριος Αναστασιάδης πρέπει να πει ποιες εξουσίες θέλει να αποκεντρωθούν γιατί σχετίζεται άμεσα με την τελική μορφή λύσης του κυπριακού.

Τόνισε ότι στην κεντρική κυβέρνηση η συμμετοχή θα είναι αναλογική 70% Ελληνοκύπριοι και 30% Τουρκοκύπριοι, και από εκεί και πέρα οι συνιστώσες οντότητες θα έχουν τις ίδιες εξουσίες και αρμοδιότητες για τη δική τους γεωγραφική περιοχή.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.