Επείγον συνάντηση με το ΥΠΠ ζητά η ΟΕΛΜΕΚ για τα στενά χρονοδιαγράμματα

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δικαιώθηκε για άλλη μια φορά η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών που προειδοποιούσε εδώ και καιρό

Τη διευθέτηση άμεσης συνάντησης με την Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ λόγω των ανησυχιών που προκύπτουν μετά την ανακοίνωση των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων για εξετάσεις, την υποστηρικτική διδασκαλία, τις εγγραφές και όχι μόνο.

Το θέμα έθιξε εξαρχής η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών τονίζοντας την άμεση ανάγκη για διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων που απορρέουν από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας χετικά με τη λήξη των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών επεσήμανε πως με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο είναι προφανές ότι τίθενται στη μέγγενη ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων μαθητές/-τριες, εκπαιδευτικοί και σχολικό πρόγραμμα.

Συρρικνώνεται ο διδακτικός χρόνος και συνεπώς προκαλούνται σοβαρές στρεβλώσεις σε σχέση με τα Αναλυτικά Προγράμματα και τον Προγραμματισμό της διδακτέας και εξεταστέας ύλης.

Υιοθετούνται πρωτοφανείς αντιπαιδαγωγικές πρακτικές σε σχέση με το Πρόγραμμα εξετάσεων, καθώς οι μαθητές/-τριες καλούνται να προσέρχονται σε εξετάσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Δημιουργείται ένα εξαιρετικά πιεστικό και βεβαρημένο σχολικό πρόγραμμα που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς αλλά και στη γενικότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχει καμιά διευκρίνιση για την περίοδο υποστηρικτικής διδασκαλίας (ποιοι διδάσκουν, σε πόσες περιόδους, ποιο το περιεχόμενο κ.λπ.).

Παράλληλα η Προοδευτική επισημαίνει ότι αυτά και πολλά άλλα που σταδιακά θα αρχίσουν να εμφανίζονται στους σχολικούς χώρους είναι απότοκο των νέων Κανονισμών Λειτουργίας των σχολείων, που πρόσφατα ψηφίστηκαν από τη Βουλή, ζητήματα για τα οποία προειδοποιούσε και ποτέ δεν συναίνεσε.

Ελένη Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.