Επικαιροποιήθηκε ο Οδηγός Καλών Πρακτικών για στήριξη ΜΚΟ από επιχειρήσεις

Το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη, ο Φορέας Ελέγχου Διαφήμισης και το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου ανακοίνωσαν την επικαιροποίηση του Οδηγού Καλών Πρακτικών και Ορθής Επικοινωνίας για τη στήριξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από Επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου ο οδηγός εξειδικεύει τις μορφές συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των ΜΚΟ, με ιδιαίτερη αναφορά σε τρόπους ολοκληρωμένης ενημέρωσης των καταναλωτών, όταν αυτοί καλούνται να πραγματοποιήσουν αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας συνεισφέροντας παράλληλα σε έναν κοινωφελή σκοπό.

Όπως δήλωσε ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας, «αυτή η πρωτοβουλία του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης βοηθά στην επίτευξη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των επιχειρήσεων, αλλά κυρίως συμβάλλει στη διαφάνεια και στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών».

Εκ μέρους του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης, η Πρόεδρος Σωτηρούλλα Σωτηρίου ανέφερε ότι, «ο οδηγός αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για επιχειρήσεις και ΜΚΟ. Καταγράφει απλά και συνοπτικά τα βασικά ζητούμενα για την επικοινωνία των ενεργειών ΕΚΕ και διασφαλίζει ότι ανταποκρινόμαστε στα ζητούμενα των πολιτών και καταναλωτών στο θέμα αυτό. Στα επόμενα βήματα μας είναι η διοργάνωση μιας σειράς webinar έτσι ώστε να εκπαιδευτούμε τόσο ως ΜΚΟ όσο και ως Διαφημιζόμενες επιχειρήσεις, για την ορθή επικοινωνία των δράσεων μας».

Εκ μέρους του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, ο Πρόεδρος Ηλίας Δημητρίου επεσήμανε πως «η διασφάλιση ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος λειτουργίας των ΜΚΟ, η διαφάνεια, η χρηστή διοίκηση, η εξασφάλιση χορηγιών και η ενδυνάμωση τους για να μπορούν να ανταποκρίνονται στο ανταγωνιστικό και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον είναι μία στρατηγική επιδίωξη, του Παγκυκρίου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy