Επικεφαλής Moderna: Σημαντική πτώση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων κατά της «Όμικρον»

Στην εκτίμηση ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή κατά του κορωνοϊού θα είναι σημαντικά μειωμένη ενάντια στη μετάλλαξη Όμικρον, προέβη ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Moderna.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στους Financial Times, ο Στεφάν Μπανσέλ είπε ότι ο μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα της νέας παραλλαγής, με την οποία ο ιός διεισδύει στα κύτταρα, συνεπάγεται πιθανότατα ανάγκη τροποποίησης των εμβολίων.

«Σε κανέναν κόσμο, νομίζω, δεν θα είναι στο ίδιο επίπεδο (η αποτελεσματικότητα των εμβολίων) με εκείνη που είχαμε για τη (μετάλλαξη) Δέλτα», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο κ. Μπανσέλ.

«Νομίζω ότι θα υπάρχει σημαντική πτώση. Απλώς δεν ξέρω πόσο μεγάλη, επειδή χρειάζεται να περιμένουμε τα στοιχεία. Αλλά όλοι οι επιστήμονες στους οποίους έχω μιλήσει λένε δεν πρόκειται να είναι καλό», είπε.

Επανέλαβε ότι τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της εταιρείας του, έναντι της Όμικρον θα είναι διαθέσιμα εντός δύο εβδομάδων.

Πρόσθεσε όμως ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες πριν μπορέσει να παραχθεί σε κλίμακα ένα εμβόλιο που θα στοχεύει συγκεκριμένα την Όμικρον.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.