Επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας: Η Δύση επιχειρεί να καταστρέψει τη Ρωσία

Η Δύση όχι απλώς προσπαθεί να περικυκλώσει τη Ρωσία με ένα νέο «σιδηρούν παραπέτασμα», αλλά επιχειρεί να την καταστρέψει, υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν.

«Οι μάσκες έπεσαν. Η Δύση όχι απλώς επιχειρεί να περικυκλώσει τη Ρωσία με ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα. Λόγος γίνεται για προσπάθειες καταστροφής του κράτους μας, της ακύρωσής του, όπως συνηθίζεται τώρα να λένε στο δήθεν ανεκτικό φιλελεύθερο-φασιστικό περιβάλλον», ανέφερε ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με σχετική δήλωσή του, που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της SVR.

«Όσο πιο πετυχημένη είναι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, τόσο ισχυρότερη γίνεται η υστερία στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ», υποστήριξε ο κ. Ναρίσκιν, ο οποίος πρόσθεσε: «Από τη διέγερση ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του τελευταίου διαγγέλματος προς το έθνος μπέρδεψε ακόμη και τους Ουκρανούς με τους Ιρανούς. Τα χτυπήματα εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις, όχι μόνο στις ρωσικές εταιρείες και τράπεζες, αλλά και σε ανθρώπους, δημοσιογράφους, αθλητές, προσωπικότητες της επιστήμης, του πολιτισμού και της τέχνης».

Ο κ. Ναρίσκιν χαρακτηρίζει την καμπάνια αυτή «οστρακισμού» ως άλλη μια «σταυροφορία κατά της Ρωσίας», υποστηρίζοντας ότι «στην Ουάσιγκτον ελπίζουν πολύ ότι θα “κολλήσουμε” σ’ αυτήν την επιχείρηση και θα “βαλτώσουμε”, οπότε αυτοί θα μπορέσουν ήρεμα να ασχοληθούν με την “εκκαθάριση” της Μ. Ανατολής, της Ευρασίας και της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, όμως αυτό δεν θα συμβεί, γιατί “τα παλιά πέρασαν, τώρα όλα είναι νέα”».

«Σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ουκρανίας, εννοείται ότι θα το καθορίσουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί, όμως αυτή θα είναι μια εντελώς άλλη Ουκρανία και μια άλλη ιστορία», κατέληξε ο στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε δεχθεί δημόσια «διόρθωση» των διατυπώσεών του από τον Ρώσο ηγέτη κατά τη δημόσια συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας όταν αναγνωρίστηκε η ανεξαρτησία των αυτοαποκαλούμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ».

Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ «η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ έχει αναπτύξει μια μεγάλης κλίμακας προπαγανδιστική εκστρατεία για τη στρατολόγηση συμβασιούχων ιδιωτικών πολεμικών εταιρειών για την αποστολή τους στην Ουκρανία και πρωτίστως προσλαμβάνονται στελέχη των αμερικανικών εταιρειών Ακάντεμι, Κιούμπικ και Ντιν Κορπορέισον».

«Θέλω επισήμως να υπογραμμίσω ότι όλοι οι μισθοφόροι, που αποστέλλονται από τη Δύση να βοηθήσουν το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου, σύμφωνα με το ανθρωπιστικό δίκαιο δεν έχουν τα δικαιώματα των αιχμαλώτων πολέμου», είπε ο υποστράτηγος Κονασένκοφ, ο οποίος τόνισε ότι όλες οι επιθέσεις των «ξένων μισθοφόρων στα στρατεύματα της Ρωσίας υλοποιούνται με τη χρήση όπλων που αποστέλλει η Δύση στο καθεστώς του Κιέβου» (αντιαρματικά Javelin, βρετανικά NLOW, φορητά αντιαεροπορικά Stinger).

Κατά το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας «το καλύτερο, που περιμένει τους ξένους μισθοφόρους κατά τη σύλληψή τους, είναι η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους, γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες ξένων κρατών, οι οποίοι σχεδιάζουν να μεταβούν για να πολεμήσουν υπέρ του εθνικιστικού καθεστώτος του Κιέβου, να το σκεφτούν επτά φορές πριν ταξιδεύσουν».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.