Επίκεντρο παγκόσμιων σκοπευτικών αγώνων καθίσταται φέτος η Λάρνακα

Δύο σημαντικά πρωταθλήματα σκοποβολής θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «από τις 5 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Grand Prix με συμμετοχή αθλητών πέραν των 30 χωρών. Εξάλλου από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου 2015, θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο ISSF, κατά το οποίο αναμένεται συμμετοχή αθλητών πέραν των 85 χωρών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι τρόποι, οι δράσεις και οι ενέργειες που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ο Δήμος Λάρνακας σχετικά με τη διοργάνωση και την διεξαγωγή των αγώνων αυτών συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο Πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας, ο Αντιπρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας και Λειτουργού της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι τα δύο πρωταθλήματα «είναι από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας και συγκαταλέγονται στο μεγάλο ενεργητικό της Λάρνακας, σε σχέση με τις αθλητικές διοργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς. Η Λάρνακα, μετά από τη διοργάνωση και φιλοξενία δυο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης – Beach Volley, έχει πλέον καθιερωθεί στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και ιδιαίτερα αυτών της παγκόσμιας εμβέλειας και προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερες».


Η προσπάθεια αυτή «αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα, αφού τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι ένα δυνατό μέσο προβολής της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της Κύπρου, ως ένας εξαίρετος προορισμός αθλητικού τουρισμού».

Η Λάρνακα, προστίθεται στην ανακοίνωση «έχει το πλεονέκτημα να συνδυάζει πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή και σε μικρές αποστάσεις παραλιακά, αλλά και αστικά ξενοδοχεία, βραβευμένες παραλίες με τη Γαλάζια Σημαία, εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα και νυκτερινή διασκέδαση. Συνεπώς το γεγονός ότι έχει συμπαγές μέγεθος και είναι βολικός προορισμός, προσελκύει ομάδες για αγώνες ή και προπονήσεις»

Σε τόσο δύσκολους καιρούς, καταλήγει η γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «είναι σημαντικό να δημιουργούμε πολιτισμό και να αντλούμε από αυτόν, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Παράλληλα με τη θετική ανταπόκριση, τόσο από διάφορους κυβερνητικούς, όσο και από ιδιωτικούς φορείς, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα στήριξης και κοινωνικής συνοχής, η οποία είναι στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας».
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.