«Επικίνδυνες Σχέσεις» στο Θέατρο Ριάλτο

To Θέατρο Ριάλτο, παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη νέα παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου, τις Επικίνδυνες Σχέσεις, στην πολυβραβευμένη διασκευή του Christopher Hampton.

Το γεμάτο από σεξ, ίντριγκα και προδοσία μυθιστόρημα του Σοντερλό ντε Λακλό προκάλεσε σκάνδαλο στην προεπαναστατική Γαλλία του 1782. Διακόσια χρόνια αργότερα, η ακαταμάχητη προσαρμογή του Christopher Hampton σάρωσε κυριολεκτικά, κερδίζοντας τα βραβεία Olivier και Evening Standard για το καλύτερο θεατρικό έργο. Η αναβίωση του έργου από την Jossie Rourke συμπίπτει με την επέτειο 30 χρόνων από την πρώτη παράσταση.

Σύνοψη:
Αν και πρώην εραστές, η Μαρκησία ντε Μερτέιγ και ο Υποκόμης Βαλμόν είναι πλέον ανταγωνιστές σε ένα σκληρό παιχνίδι αποπλάνησης και εκδίκησης. Η Μαρκησία ντε Μερτέιγ προκαλεί το Βαλμόν να διαφθείρει την αθώα Σεσίλ ντε Βολάνζ την παραμονή του γάμου της, όμως ο Βαλμόν έχει βάλει στο στόχαστρο την ενάρετη και απαράμιλλης ομορφιάς Μαντάμ ντε Τουρβέλ. Όσο οι ανελέητοι αυτοί αριστοκράτες παίζουν με την καρδιά και την υπόληψη άλλων ανθρώπων, ίσως τελικά αποδειχθεί ότι οι ίδιοι είναι πιο ευάλωτοι από όσο φαντάζονται.

Τι έγραψαν Βρετανοί κριτικοί:

«Ένα σαγηνευτικό θεατρικό!»
Εvening Standard ★★★★★

«Μια από τις καλύτερες θεατρικές διασκευές που γράφτηκαν ποτέ»
Οbserver ★★★★
Σκηνοθεσία: Jossie Rourke
Σκηνογραφία: Tom Scutt
Σχεδιασμός φωτισμών: Mark Henderson
Σχεδιασμός Ήχου: Carolyn Downing
Μουσική: Michael Bruce
Επιμέλεια κίνησης: Arthur Pita
Διανομή: Adjoa Andoh, Alison Arnopp, Theo Barklem-Biggs, Elaine Cassidy, Morfydd Clark, Edward Holcroft, Janet McTeer, Thom Petty, Jennifer Saayeng, Una Stubbs, Dominic West.

Μια Παραγωγή του Donmar Warehouse

Με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 185’

Στηρίζουν: British Council & British High Commission Nicosia

*Άρτιες συνθήκες προβολής: Digital Cinema Package – Dolby Surround 7.1

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 20.30
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 10 – 7
E-Ticket: www.rialto.com.cy