Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση ΣτΕ, είπε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας

plevris

Τη θέση ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είναι μεν σεβαστή, αλλά θέτει κινδύνους για τη δημόσια υγεία, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε παρέμβασή του, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑЇ.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν προσφυγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς έως τα τέλη του χρόνου, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για επάνοδο στην εργασία τους.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι σεβαστή, τη θεωρώ όμως μια απόφαση επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία», είπε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για «ήττα».

Όπως σημείωσε, το Υπουργείο Υγεία κατέθεσε στο δικαστικό σώμα τα στοιχεία που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, στοιχειοθετούσαν την αναγκαιότητα για παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού έως τα τέλη του χρόνου.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας κάνει τη συνταγματική του στάθμιση μεταξύ της ελευθερίας κάποιου να μην εμβολιαστεί και της δημόσιας υγείας και καταλήγει ότι η αναλογία σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι υπέρ των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για 2.190 υγειονομικούς, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, οι οποίοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους μετά το τέλος του έτους, αλλά υπό αυστηρό πρωτόκολλο.

«Το Υπουργείο Υγείας θα σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», είπε ο κ. Πλεύρης, ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η επάνοδος των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα γίνει με τήρηση αυστηρών μέτρων ελέγχου, όπως τακτικά rapid tests.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.