Επικοινωνία Αναστασιάδη-Μητσοτάκη για το Barbaros

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 14 Ιουλίου 2020. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας μία ημέρα μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων των Βρυξελλών, όπου θα συζητηθούν τα συμπεράσματα αυτού. Καθώς επίσης οι τουρκικές προκλήσεις έναντι των δύο χωρών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του, οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου, ενώ θα υπάρξει συντονισμός ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


Απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός ότι το τουρκικό ερευνητικό Barbaros βρίσκεται εντός κυπριακής ΑΟΖ, χαρακτήρισε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε, παράλληλα, ότι το πρωί της Πέμπτης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Καταστήσαμε σαφές πως δεν θα δεχτούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Θέλουμε διάλογο μόνο όσον αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», είπε ο κ. Πέτσας αναφορικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο.