Επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου για την έκδοση του πατέρα μηχανοδηγού στα Τέμπη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αντικείμενο την έκδοση του πατέρα του μηχανοδηγού, ο οποίος ήταν ένα από τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του μηχανοδηγού κρατείτο σε τουρκικές φυλακές. Κατόπιν ελληνικού αιτήματος και διπλωματικών επαφών, οι τουρκικές Αρχές έκαναν δεκτή την έκδοσή του στην Ελλάδα για ανθρωπιστικούς λόγους.

Σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Δένδιας σημείωσε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη θετική έκβαση του αιτήματος έκδοσης. Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την άμεση ανταπόκριση της Τουρκίας στο εν λόγω ζήτημα.

«Δέχθηκα σήμερα τηλεφώνημα από τον ΥΠΕΞ Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu, ο οποίος με ενημέρωσε για την θετική έκβαση του ελληνικού αιτήματος για την έκδοση στην Ελλάδα Έλληνα πολίτη, πατέρα ενός από τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter o κ. Δένδιας.

«Ευχαρίστησα τον Τούρκο ομόλογό μου για την θετική και άμεση απάντηση της Τουρκίας. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον Τούρκο Υπουργό Δικαιοσύνης», καταλήγει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy