Ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge για τους λόγους μη λύσης του Κυπριακού και τους τρόπους διεξόδου, έκανε ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ενώ στα κατεχόμενα μεταδίδεται πως παρά τις προσπάθειες Ελλήνων και Ε/κ φοιτητών, αλλά και της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, ο κ. Οζερσάι θα δώσει διάλεξη και στο King’s College.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι βρίσκεται στο Λονδίνο από την Κυριακή, ενώ την μετάβασή του στο Λονδίνο στις 11 Φεβρουαρίου για συναντήσεις με τους εκεί Τ/κ ανακοίνωσε χθες μέσω των ΜΚΔ και ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι έγραψε ότι στο Cambridge μίλησε προσκεκλημένος του φόρουμ της Μέσης Ανατολής και βόρειας Αφρικής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ότι βρέθηκε και με Τ/κ φοιτητές στο εν λόγω πανεπιστήμιο, ανεβάζοντας φωτογραφία μαζί τους.

Όσον αφορά την ομιλία που πρόκειται να δώσει στο King’s College ως «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπεξ» του ψευδοκράτους, αυτό – όπως σημειώνεται – ήταν και ο λόγος που Έλληνες και Ε/κ φοιτητές απέστειλαν στην διοίκηση του εν λόγω πανεπιστημιακού ιδρύματος επιστολή ζητώντας την ακύρωση της εκδήλωσης. Επιστολή έστειλε στο King’s College και η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο.

Το τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» μεταδίδει ότι τελικά το κολέγιο αποφάσισε να προχωρήσει με την εκδήλωση και ο κ. Οζερσάι θα μιλήσει με την ιδιότητα που έχει στο ψευδοκράτος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Κίπρις ποστασί, Γκιοκχάν Αλτινέρ ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ έθεσε προτεραιότητά του την προώθηση των απευθείας πτήσεων από και προς τα κατεχόμενα, λέγοντας ότι είναι το σημαντικότερο εμπόδιο ενώπιον του ψευδοκράτους και δήλωσε ότι για το θέμα βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Μπορίς Τζόνσον μέσω φίλων του που έχουν σημαντικές θέσεις στο κόμμα των Συντηρητικών.