Επικοινωνιακή επίσκεψη Αβέρωφ, ενόψει εκλογών , στην Αμμόχωστο

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Πριν δύο χρόνια ο Αβέρωφ δεν ανησυχούσε, τώρα ανησυχεί για την Αμμόχωστο!

«Αν χαθεί η Αμμόχωστος, χάνεται η Κύπρος μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί η Αμμόχωστός μας, δεν θα επιτρέψω ποτέ να χαθεί η Αμμόχωστός μας», δήλωσε χθες ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος πραγματοποίησε χθες επικοινωνιακή και προεκλογική επίσκεψη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος πριν δύο χρόνια δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο, χθες παρουσιάστηκε ανήσυχος ότι κινδυνεύει να χαθεί η Αμμόχωστος… Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της επίσκεψης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «η Αμμόχωστός μας είναι το σύμβολο του αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου» και κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να πιέσουν και να προσπαθήσουν να σταματήσουν το έγκλημα και τη λεηλασία της κατεχόμενης Αμμοχώστου. «Κλείστε τους δρόμους που οδηγούν στη λεηλασία της Αμμοχώστου, ανοίξτε τους δρόμους για τη λύση του Κυπριακού. Να ανοίξουμε όλοι μαζί τους δρόμους για τη λύση του Κυπριακού», είπε ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Πρόσθεσε ότι «χωρίς λύση του Κυπριακού θύματα θα είναι και οι Τουρκοκύπριοι, αργά ή γρηγορότερα και τότε θα είναι πολύ αργά για όλους μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι πριν ανοίξει το Βαρώσι είχαν ακουστεί από πλευράς κυβέρνησης δηλώσεις για πυροτέχνημα και τι θα ακολουθήσει, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε ότι είμαι εδώ για την πατρίδα μου, όχι για τις εκλογές!

Επανέλαβε ότι αν χαθεί η Αμμόχωστος, θα χαθεί και η Κύπρος και μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και η πατρίδα μας θα γίνει μια τουρκική επαρχία όπου δεν θα έχουν μέλλον ούτε Ελληνοκύπριοι ούτε Τουρκοκύπριοι.

Ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι σε διάσκεψη Τύπου στις 31 Αυγούστου 2020 ο κ. Νεοφύτου είχε αναφέρει τα εξής: «Όσον αφορά τα Βαρώσια, δεν ανησυχώ ότι κάτι θα συμβεί επί εδάφους μέχρι τον Οκτώβριο, παρ’ όλο που στα χαρτιά και στις προετοιμασίες τους μπορεί να επεξεργάζονται τα διάφορα σενάρια, αλλά επειδή είναι σαφέστατη η πεποίθησή μου που βλέπω εξελίξεις για το Κυπριακό, δεν εκτιμώ ότι θα συνεχίσουν επιπρόσθετες προκλητικές ενέργειες όσον αφορά τα Βαρώσια».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.