Επικρίνει την δήλωση του «υπεξ» για την UNFICYP ο Τουφάν Ερχιουρμάν

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΛΚ) Τουφάν Ερχιουμάν επέκρινε τη δήλωση του «υπουργού εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουρούλογλου, ο οποίος αναφερόμενος στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο είπε ότι «η φιλοξενία τελείωσε, είτε υπογράφουν στρατιωτική συμφωνία με την ΤΔΒΚ είτε αποχωρούν από την ΤΔΒΚ».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ερχιουρμάν ανέφερε τα εξής: «Ο Ταχσίν Ερτουρούλογλου είπε πράγματι στον ΟΗΕ ‘αναγνώρισε την ΤΔΒΚ ή αποχώρησε’; Και έδωσε ένα μήνα [διορία] και για αυτό; Δεν γνωρίζει ότι όσους μήνες και να δώσει δεν θα υπάρξει ‘αναγνώριση της τδβκ από τον ΟΗΕ’ στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας;».

Το θέμα είναι ξεκάθαρο, πρόσθεσε, «η έγνοια τους δεν είναι η αναγνώριση κτλ. Είμαστε αντιμέτωποι με μια νοοτροπία που δεν έχει άλλη έγνοια από το να μας φυλακίσουν στο Σαράι, που δεν θέλει τους Τουρκοκύπριους να συναντηθούν με τον κόσμο. Αν τους δοθεί η ευκαιρία, θα κλείσουν οι πόρτες που ανοίξαμε στον κόσμο με χίλιους δυο αγώνες! Δεν θα τους δώσουμε την ευκαιρία. Ό,τι και να πουν, θα συνεχιστεί ο αγώνας μας να σμίξουμε τον λαό μας με τον κόσμο και το διεθνές δίκαιο».

Εν τω μεταξύ, σε άλλη τοποθέτηση του, ο κ. Ερχιουρμάν δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι «έχουν φτάσει σε σημείο οι Τουρκοκύπριοι να παρακολουθούν τους Ελληνοκύπριους και τους ξένους να ψωνίζουν στο βορρά», χωρίς να μπορούν να ψωνίσουν οι ίδιοι».

Σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν», ο κ. Ερχιουρμάν ανάφερε επίσης ότι «ήρθε η ώρα να σταματήσουμε αυτή τη νοοτροπία που αρκείται με το να χαίρεται για τους αριθμούς σε σχέση με τα έξοδα που κάνουν οι Ελληνοκύπριοι στον βορρά και να προσπαθεί να κάνει αόρατη την κατάσταση των Τουρκοκυπρίων».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy