Επικρίνει το «υπ. υγείας» για την επιδημιολογική έκθεση για κορωνοϊό ο Ακιντζί

Σοβαρό παράδειγμα ανευθυνότητας και μη σοβαρότητας χαρακτηρίζει ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, το γεγονός ότι το «υπουργείο υγείας» δεν έχει ακόμα υποβάλει στην «προεδρία» και τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, την επιδημιολογική έκθεση για την κατάσταση στα κατεχόμενα σε ότι αφορά τον κορωνοϊό, παρά το ότι ο ίδιος έχει αποστείλει επιστολή για το θέμα από τις 23 Μαϊου και το «υπουργείο» είχε δεσμευθεί δημοσίως.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε σημερινή γραπτή δήλωση ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι την ερχόμενη Τρίτη, 14 Ιουλίου, η δικοινοτική Επιτροπή για την υγεία θα συνεδριάσει για τρίτη φορά με θέμα τις επιδημιολογικές εκθέσεις και ακόμη τα τ/κ μέλη της Επιτροπής δεν έχουν στα χέρια τους την έκθεση. Παρά το γεγονός ότι ο «υπουργός υγείας» είχε δεσμευθεί την περασμένη Δευτέρα στη «βουλή» ότι θα ενεργούσε προς αυτή την κατεύθυνση, δεν το έχει κάνει ακόμα.

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για αυτήν την εξαιρετικά σοβαρή και ανεύθυνη στάση», σημείωσε ο κ. Ακιντζί. Αυτή η στάση και συμπεριφορά, συνέχισε ο κ. Ακιντζί, δυσφημεί όχι μόνο τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής, αλλά ολόκληρη την τ/κ κοινότητα, και όχι μόνο έναντι της ε/κ πλευράς, αλλά την υποβαθμίζει και ενώπιον των ΗΕ.

Δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν μπορεί να ετοιμαστεί μια επιστημονική έκθεση και αυτό δεν είναι αποδεκτό, πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί λέγοντας ότι καλεί την «κυβέρνηση» και τους αρμόδιους στο «υπουργείο υγείας» να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να ετοιμάσουν την έκθεση δίδοντάς την στα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία. «Εάν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, να μας εξηγήσουν τους λόγους, εμάς και την κοινωνία». Και να εξηγήσουν γιατί, εάν δεν μπορούν να ετοιμάσουν μια τέτοια έκθεση, διαβεβαίωναν για το αντίθετο, πρόσθεσε.

Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που πραγματικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, συνέχισε ο Τ/κ ηγέτης, λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να αναμένει ότι ο ίδιος θα παραμείνει μακριά (ΣΣ: δεν θα σχολιάσει) αυτή την ανευθυνότητα και τη μη σοβαρότητα στον τομέα της υγείας.

Στην μακροσκελή του γραπτή δήλωση ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρει ότι η Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια αναπτύσσοντας την δικοινοτική συνεργασία και τον συντονισμό για θέματα υγείας, σημειώνει το έργο της για την πανδημία, και αναφέρει ότι η ε/κ πλευρά έχει προσκομίσει στοιχεία και επιδημιολογική έκθεση τρεις φορές στην Επιτροπή, για το έργο της οποίας έχει ζητηθεί από τα ΗΕ να ενημερώσει ο ίδιος το γραφείο των Καλών Υπηρεσιών.

Σημείωσε ότι η πρώτη επιδημιολογική έκθεση στην Επιτροπή κατατέθηκε από τους Ε/κ που είναι μέλη της την 1η Ιουνίου και στις 4 του ίδιου μήνα αυτή δόθηκε και στο «υπουργείο υγείας».