Επικρίσεις για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τα κέντρα αναψυχής διατυπώθηκαν στη σημερινή ετήσια Συνδιάσκεψη του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α.

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ γίνεται αναφορά σε αδυναμία εφαρμογής της νομοθεσίας για τα κέντρα αναψυχής και σε ωράρια λειτουργίας που δεν ικανοποιούν, ενώ ταυτόχρονα επικρίθηκε η άρνηση, όπως αναφέρεται, του κράτους να προσφέρει εργατικό δυναμικό στη βιομηχανία.

“Η πρόταση του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α αλλά και άλλων εταίρων για τη δυνατότητα απασχόλησης φοιτητών από τρίτες χώρες καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου έστω και για 20 ώρες δεν συζητήθηκε καν από το αρμόδιο Υπουργείο , προφανώς κάτω από τις πιέσεις των συντεχνιών”, αναφέρεται.

Παράπονα διατυπώθηκαν και για τον τρόπο αστυνόμευσης σε κάποια κέντρα αναψυχής με τον ΠΑΣΙΚΑ να κάνει λόγο για προκλητικά και αχρείαστα μέτρα που δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα.

Στην συνδιάσκεψη τέθηκαν επίσης θέματα που αφορούν το all inclusive, τα περίπτερα στις παράλιες περιοχές που πωλούν ελευθέρα αλκοόλ και τα χρήματα που δίνονται για ανακαινίσεις κέντρων αναψυχής.

Έγιναν εκλογές και αναδέχθηκε νέο Δ.Σ. το οποίο θα καταρτιστεί σύντομα σε σώμα.