Επικυρώθηκε το lockdown στην Αγγλία

epa08897859 A deserted Regent street in London, Britain, 21 December 2020. France has become the latest country to ban air and rail travel from the UK following news of the new variant Covid-19 that has spread rapidly across London and south-east England. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Με ευρύτατη πλειοψηφία 524 ψήφων έναντι 16 εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν, το νομοθέτημα που περιλαμβάνει τα μέτρα του νέου καθολικού απαγορευτικού στην Αγγλία.

Παρόλα αυτά, βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος του Μπόρις Τζόνσον ζήτησαν να διεξαχθούν ψηφοφορίες στη Βουλή τόσο στο τέλος Ιανουαρίου όσο και στο τέλος Φεβρουαρίου για το κατά πόσο οι «ακραίοι έλεγχοι» στην καθημερινότητα των πολιτών θα πρέπει να συνεχιστούν.

Η κυβέρνηση έχει ορίσει τη διάρκεια του lockdown έως τα τέλη Μαρτίου, αν και ο Πρωθυπουργός Τζόνσον επανέλαβε στη Βουλή ότι στόχος είναι η έναρξη χαλάρωσης των περιορισμών στα μέσα Φεβρουαρίου.

Προϋπόθεση για αυτό όμως, σημείωσε, θα είναι να έχει επιτευχθεί ο στόχος εμβολιασμού των σχεδόν 14 εκατομμυρίων πολιτών που υπάγονται στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες προτεραιότητας, δηλαδή οι κάτοικοι και εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρώτης γραμμής, οι άνω των 80 ετών και οι εξαιρετικά ευπαθείς πολίτες.

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια πολίτες, εκ των οποίων οι 650.000 είναι άνω των 80 ετών, ένα ποσοστό 23% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας στην Αγγλία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.